Ποιος την σκέφτηκε
Δυναμικά έχει επιστρέψει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το MasterChef 2024, που μεταδίδεται μέσα από τη συχνότητα του Star Tv.
Μάλιστα, ο αγαπημένος διαγωνισμός μαγειρικής επέστρεψε με ορισμένες αλλαγές, εκ των οποίων η σημαντικότερη αφορά τον τρόπο που χωρίστηκαν οι ομάδες και κυρίως… το όνομά τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι 24 διαγωνιζόμενοι του φετινού MasterChef χωρίστηκαν εξ αρχής σε δυο μόνιμες μπριγάδες! Την γκρι και την μπορντώ.
Η λέξη αυτή επανέρχεται συνεχώς στο ριάλιτι μαγειρικής, αντικαθιστώντας, στην ουσία, τον όρο ομάδες.
Όπως ήταν λογικό, η λέξη μπριγάδα έγινε viral στους “κύκλους” του Twitter/X, με αρκετούς χρήστες να κάνουν πλάκα και άλλους να μην αντέχουν πια να την ακούνε.
Ακόμα και οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, βλέποντας τον “χαμό” που έχει προκληθεί, διακωμωδούν την μπριγάδα στα social media τους.
Στην πραγματικότητα, η μπριγάδα αποτυπώνει την οργανωμένη ομάδα σε μια κουζίνα και έχει συγκεκριμένη ιεραρχία.
MasterChef 2024: Πώς σχετίζεται ο “Νικόλας” από το “Κωνσταντίνου και Ελένης”
Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, μάλιστα, αποκάλυψε ποιος ευθύνεται για την λέξη που έγινε viral φέτος, με ανάρτησή του στο Instagram.
Ο λόγος για τον γνωστό ηθοποιός Στέργιο Νενέ που γνωρίσαμε ως “Νικόλα” στη θρυλική τηλεοπτική σειρά “Κωνσταντίνου και Ελένης”.
Ο ηθοποιός, που υποδυόταν τον “οινοχόο” έχει επιλέξει εδώ και αρκετό καιρό να βρίσκεται πίσω από τις κάμερες ως Creative Content Producer συμμετέχοντας σε πολύ επιτυχημένα ριάλιτι όπως η Φάρμα, το Globetrotters, το Asia Express αλλά και το MasterChef. Όπως όλα δείχνουν, εκείνος είναι που πρότεινε να χρησιμοποιήσουν τον συγκεκριμένο μαγειρικό όρο για πρώτη φορά στον διαγωνισμό.
MasterChef 2024: Τι είναι στην πραγματικότητα η μπριγάδα και ποια η ιεραρχία της
Στην επαγγελματική κουζίνα ο όρος “μπριγάδα” (brigade) προέρχεται από τα γαλλικά και σημαίνει ταξιαρχία. Η μπριγάδα αναφέρεται στο σύνολο των εργαζομένων στα πόστα μιας επαγγελματικής κουζίνας. Η οργανωτική δομή υπογραμμίζει τη σκληρή δουλειά και την απαιτούμενη οργάνωση για την επιτυχή έκβαση στη “μάχη” της κουζίνας, δηλαδή την ικανοποίηση των πελατών.
Η ιεραρχία της μπριγάδας στην κουζίνα είναι η εξής:
Chef: Ο επικεφαλής της κουζίνας, επιλέγει, προσλαμβάνει, και τοποθετεί το προσωπικό στα κατάλληλα τμήματα. Φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων και φέρει τη βασική ευθύνη για την ποιότητα των πρώτων υλών και των παρασκευασμάτων.
Sous Chef: Αναπληρώνει τον Chef κατά τη διάρκεια της απουσίας του, ελέγχει όλα τα τμήματα της κουζίνας και βοηθάει κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος.
Saucier: Υπεύθυνος για τις ζεστές σάλτσες, τους ζωμούς και πολλές παρασκευές κρεάτων.
Entremetier: Υπεύθυνος για γαρνιτούρες, ζυμαρικά, ρύζι, σούπες, λαχανικά, πατάτες και αυγά.
Rotisseur: Επικεφαλής στα ψητά, ψάρια και κοπές κρεάτων.
Garde Manger: Υπεύθυνος για το τμήμα της κρύας κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων σαλατών και κρύων ορεκτικών.
Restaurateur: Γνωρίζει τις εργασίες όλων των τμημάτων και οργανώνει το προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.
Poissonier: Υπεύθυνος για ψητά πιάτα ψαριών και οστρακοειδών.
Patissier: Υπεύθυνος για το τμήμα ζαχαροπλαστείου.
Tournant: Αναπληρώνει τους τμηματάρχες κατά την απουσία τους.
Personnel: Ασχολείται με την παρασκευή γευμάτων για το προσωπικό.
Boucher: Υπεύθυνος για το τμήμα κρεοπωλείου.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr