Μετά από καταγγελία, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τον πολυτελή τρόπο ζωής δημοσίων υπαλλήλων που είχαν χειριστεί τη σύμβαση 717 - Το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια
Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μπαίνουν υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ, για παραλείψεις στην επίβλεψη έργων που ενδέχεται να συνετέλεσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Kατηγορούνται πλέον για κακουργηματική απάτη. Για ορισμένους εξ αυτών, θα διερευνηθεί και ο πολυτελής τρόπος ζωής τους, που δεν δικαιολογείται από τον μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου.
Πρόκειται για άτομα που είχαν χειριστεί τη σύμβαση 717, για την τηλεδιοίκηση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου. Το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια και κατά πάσα πιθανότητα η τραγωδία των Τεμπών θα είχε αποφευχθεί.
H Ευρωπαία εισαγγελέας κατάφερε να βρει την άκρη του νήματος από μια ανώνυμη καταγγελία κάποιου που εργαζόταν σε κομβική θέση και ήξερε πολύ καλά τι γινόταν.
Τα έργα τηλεδιοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει πριν τα Τέμπη
Στη διάθεση του τηλεοπτικού σταθμού Star υπάρχει επίσης η έγγραφη ανώνυμη καταγγελία που ξεπερνά τις δέκα σελίδες, την οποία έχει γράψει ένας άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, και αφορά την περίφημη σύμβαση 717 η οποία περιλαμβάνει τα έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει προκειμένου να αποκτήσει τηλεδιοίκηση ο ελληνικός σιδηρόδρομος στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας.
Τα έργα θα ξεκινούσαν το 2014 που υπογράφηκε η σύμβαση με σκοπό να ολοκληρωθούν μέσα σε δύο χρόνια, κατί που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Είναι ένα στοιχειοθετημένο έγγραφο στο οποίο αναφέρονται ονομαστικά οι επιβλέποντες του έργου, οι συμβάσεις, η εσωτερική αλληλογραφία και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ με 1.600 ευρώ μισθό και μεγάλη περιουσία
Το "βαθύ λαρύγγι" που κίνησε το ενδιαφέρον της Ευρωπαίας Εισαγγελέως -και έτσι ξεκίνησε η έρευνα τον Μάιο του 2022- κατονομάζει μάλιστα δύο επιβλέποντες της ΕΡΓΟΣΕ με τα αρχικά Κ.Γ. και Ρ.Δ. ως υπαλλήλους για τους οποίους πρέπει να ελεγχθεί και η περιουσιακή κατάστασή τους.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο μεν Κ.Γ. εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του τριώροφο στην Κηφισιά, δύο σκάφη και εξοχικό με μισθό 1.600 ευρώ το μήνα, ενώ ο άλλος, ο Ρ.Δ, έχει οκταόροφη πολυκατοικία στον Πειραιά, σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό και σκάφος στην επαρχία.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα κληθεί να διαπιστώσει αν ισχύουν όντως τα στοιχεία αυτά, όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων.
Στην ίδια ανώνυμη αλλά πολύ καλά γραμμένη καταγγελία, αναφέρονται τουλάχιστον 15 σημεία, στα οποία ο τρόπος με τον οποίο η σύμβαση 717 υλοποιείται έχει λάθη και παραλείψεις. Ειδικά η σχέση ΕΡΓΟΣΕ και Κοινοπραξίας εμφανίζεται στην συγκεκριμένη καταγγελία σαν "αμαρτωλή".
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr