Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Μαθηματικό για τη μηνιγγίτιδα- Ενημέρωση σε 800 φοιτητές- Προαιρετική η χημειοπροφύλαξη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ο ΕΟΔΥ θα ενημερώσει και θα χορηγήσει χημειοπροφύλαξη μόνο σε όσους φοιτητές το θελήσουν

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται από το πρωί σήμερα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, προκειμένου να ενημερώσουν, όσους φοιτητές του μαθηματικού τμήματος το επιθυμούν, σχετικά με την μηνιγγίτιδα και να χορηγήσουν αντιβιοτική χημειοπροφύλαξη.

Μιλώντας στο thebest.gr η Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών Ελένη Αλμπάνη, ξεκαθάρισε, ότι ο ΕΟΔΥ θα ενημερώσει και θα χορηγήσει χημειοπροφύλαξη μόνο σε όσους φοιτητές το θελήσουν «Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως και της Πελοποννήσου, έχει έρθει από την Αθήνα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ακολουθούμαι τις οδηγίες τους. Έχουν ειδοποιηθεί οι φοιτητές, από τα αντίστοιχα τμήματα που υπήρξαν κρούσματα μηνιγγίτιδας.  Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας αφορά το τμήμα Μαθηματικών. Κάποια παιδιά ενημερώνονται και σε κάποια θα χορηγηθεί χημειοπροφύλαξη με δική τους επιλογή. Η ενημέρωση που στείλαμε, στους 800 φοιτητές του Μαθηματικού, ήταν αυτή του ΕΟΔΥ, έλεγε προαιρετικά και όποιος θέλει. Οι οδηγίες αναφέρουν ότι αν υπάρξουν 2-3 κρούσματα μηνιγγίτιδας σε μια πόλη, να γίνει αποστείρωση στον ρινοφάρυγγα των φοιτητών που ενδεχομένως  μπορεί να ήρθαν σε επαφή και βρέθηκαν στο χώρο, εκείνες τις ημέρες που εκδηλώθηκε το κρούσμα. Δεν σημαίνει ότι ο φοιτητής που θα ενημερωθεί, θα πάρει και την χημειοπροφύλαξη. Είναι λάθος, η πληροφόρηση ότι υποχρεωτικά θα χορηγηθεί χημειοπροφύλαξη, σε όλους τους φοιτητές του Μαθηματικού».

Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε δηλώσεις της, ανάφερε ότι στόχος είναι να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης νέων κρουσμάτων, λόγω του συνωστισμού του Καρναβαλιού: «Αυτός είναι ο στόχος. Κι αν χρειαστεί θα δώσουμε και σε παραπάνω. Γιατί το κάνουμε αυτό; Για να μειώσουμε τη φορεία. Να μειώσουμε δηλαδή την πιθανότητα να νοσήσουν περισσότεροι άνθρωποι. Στις στενές επαφές αυτών των κρουσμάτων, εκτός από χημειοπροφύλαξη θα χορηγηθεί και εμβολιασμός». Επίσης η Ειρήνη Αγαπηδάκη μετέφερε τις συστάσεις των επιστημόνων του ΕΟΔΥ, με τους οποίους βρίσκεται σε στενή επαφή: «Εξάνθημα με πυρετό, πάμε κατευθείαν στο γιατρό. Και αποφεύγουμε τη στενή επαφή, για παράδειγμα το φιλί, με ανθρώπους που νοσούν ή έχουν εξάνθημα και πυρετό. Δεν κολλάει η μηνιγγίτιδα εάν είμαστε στον ίδιο χώρο 10 λεπτά. Απαιτεί παραπάνω χρόνο και στενή επαφή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις