Μήπως τελικά είμαστε όλοι λίγο delulu;
Δεν θα μπούμε τώρα στην κουβέντα του ποιος θεωρείται νέος και ποιος γέρος, θα αγκαλιάσουμε την φράση «είμαι όσο αισθάνομαι» και θα προχωρήσουμε με το κυρίως θέμα του κειμένου.
Κάθε γενιά θεωρητικά αλλάζει -περίπου- κάθε τριάντα χρόνια, ωστόσο όταν μιλάμε για τις συνήθειες και τις μόδες αυτές τείνουν να αλλάζουν πολύ πιο γρήγορα, με τέτοια ταχύτητα που σήμερα κάποιος που είναι κοντά στα 30 ετών να μοιάζει… μίλια μακριά από τη νεολαία.
Σε αυτό φυσικά έχουν συμβάλει τα Social media , στα οποία έχουν πρόσβαση εκατομμύρια άνθρωποι, με αποτέλεσμα οι μόδες να δημιουργούνται και να αλλάζουν κάθε χρόνο στην καλύτερη περίπτωση. Σε αυτές τις μόδες συμπεριλαμβάνεται και η διάλεκτος που χρησιμοποιεί η νεολαία αναλόγως την εποχή. Φλεξάρω, κριντζάρω και ντιμπς είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που είχαν γίνει viral τα προηγούμενα τελευταίο διάστημα κι έκαναν ακόμα και τους 30άρηδες να νιώθουν boomers. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στον «κόσμο» της νεολαίας.
Delulu
Delulu (ελληνιστί Ντελούλου) είναι η νέα λέξη που έχει έρθει ξανά στο… προσκήνιο και έχει κάνει μαμάδες, μπαμπάδες, θείους, θείες και γενικά όποιον είναι άνω των 30 να ανατρέχει στα λεξικά μήπως καταλάβει τι θέλει… να πει ο ποιητής.
Βέβαια τα λεξικά δεν έχουν προλάβει να την συμπεριλάβουν, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μένουν με την απορία και κάπως έτσι να… μεγαλώνει αυτό που αποκαλούμε «χάσμα γενεών».
Ωστόσο αυτό σταματάει κάπου εδώ. Σήμερα θα μιλήσουμε για τη λέξη «Delulu», προσπαθώντας να έρθουμε… λίγο πιο κοντά στη νεολαία της εποχής μας.
Ο αργκό όρος «delulu» προέρχεται από τον όρο «delusional» (παραληρηματικός). Χρησιμοποιείται συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περιγράψει κάποιον που έχει μη ρεαλιστικές ή υπερβολικά ιδεαλιστικές πεποιθήσεις ή φαντασιώσεις.
Συνήθως χρησιμοποιείται για να επικρίνει ή να χλευάσει άτομα που έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες ή αντιλήψεις, ειδικά στον τομέα των σχέσεων, των διασημοτήτων ή σε άλλους τομείς όπου οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μη ρεαλιστικές αντιλήψεις ή υπερβολικές φαντασιώσεις.
Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ο όρος αυτός είναι ανεπίσημος και μπορεί να φέρει αρνητική χροιά, καθώς υπονοεί ότι το άτομο στο οποίο αναφέρεται δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.
Από πού προέρχεται ο όρος Delulu;
Η προέλευση του όρου «delulu» μπορεί να εντοπιστεί στην κοινότητα των οπαδών της K-Pop.
Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να επικρίνει τις πεποιθήσεις και τις θεωρίες άλλων οπαδών σχετικά με τις διασημότητες της K-Pop.
Από το 2022, ο όρος απέκτησε δημοτικότητα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και πλέον χρησιμοποιείται ευρέως ως όρος της αργκό για αυτό που περιγράψαμε παραπάνω.
Πηγή:in.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr