Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest Εκλογές ΗΠΑ 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για κέικ λεμονιού με σιρόπι: Ένα κλασσικό και απολαυστικό γλυκό

Πηγή φωτογραφίας: julissa-capdevilla/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: julissa-capdevilla/unsplash

Η αφράτη του υφή και η δροσερή γεύση λεμονιού με το γλυκό σιρόπι το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση

Το κέικ λεμονιού με σιρόπι είναι ένα κλασσικό γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Η αφράτη του υφή και η δροσερή γεύση λεμονιού με το γλυκό σιρόπι το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση. Επιπλέον, η συνταγή είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να φτιάξετε άνετα δύο κέικ ταυτόχρονα.

Υλικά για το κέικ:

225γρ. μαλακό βούτυρο αγελάδος
225γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Υλικά για το σιρόπι λεμονιού:

Χυμός από 1 ½ λεμόνι
85γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες για τη συνταγή:

Προθερμάνετε το φούρνο: Ανάψτε το φούρνο στους 180°C (στον αέρα) ή 160°C (με αντιστάσεις).

Κρέμα βούτυρο και ζάχαρη: Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα απαλό κρεμώδες μείγμα.

Προσθέστε τα αυγά: Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα, χτυπώντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Ενσωματώστε το αλεύρι και το λεμόνι: Κοσκινίστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.

Ψήστε τη λεμονόπιτα: Πάρτε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (περίπου 14 x 24 εκ.) και στρώστε την με λαδόκολλα. Ρίξτε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια με μια κουτάλα. Ψήστε για 45-50 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια λεπτή λάμα όταν τη βάλετε στο κέντρο του κέικ.

Ετοιμάστε το σιρόπι λεμονιού: Ενώ κρυώνει το κέικ μέσα στη φόρμα, ανακατέψτε μαζί τον χυμό λεμονιού και την επιπλέον ζάχαρη άχνη για να φτιάξετε το σιρόπι.

Προσθέστε το σιρόπι στο κέικ: Όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό, τρυπήστε το παντεσπάνι παντού με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, περιχύστε το σιρόπι λεμονιού πάνω από το κέικ. Ο χυμός θα απορροφηθεί και η ζάχαρη θα σχηματίσει μια υπέροχη, τραγανή επικάλυψη.

Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε: Αφήστε το κέικ μέσα στη φόρμα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, ξεφορμάρετε και σερβίρετε το. Η λεμονόπιτα μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες ή να καταψυχθεί για έως και 1 μήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life