Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για λαζάνια με κολοκυθάκια και σπανάκι

Πηγή φωτογραφίας: parnis-azimi/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: parnis-azimi/unsplash

Ένα απολαυστικό πιάτο χωρίς κρέας

Αναζητάτε τον ιδανικό τρόπο για να αξιοποιήσετε τα φρέσκα κολοκυθάκια σας;

Αυτή η συνταγή για λαζάνια με κολοκυθάκια και σπανάκι αποτελεί την πιο απολαυστική επιλογή για ένα γεύμα χωρίς κρέας.

Υλικά:

 1 συσκευασία (226 γρ.) τυρί κρέμα σχοινόπρασο και κρεμμύδι
1 συσκευασία (425 γρ.) τυρί ρικότα
1/3 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 συσκευασία (283 γρ.) φρέσκο σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
6 λαζάνια σε μεγάλα φύλλα που δεν χρειάζονται βράσιμο
1 συσκευασία (200 γρ.) τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Φρέσκα φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  •  Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα πρώτα 4 υλικά (τυρί κρέμα, ρικότα, βασιλικό, αλάτι).
  • Σοτάρετε τα κολοκυθάκια σε ζεστό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-προς-δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  • Απλώστε το ένα τρίτο των λαχανικών σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
  • Καλύψτε με 2 φύλλα λαζάνια και το ένα τρίτο του μείγματος με ρικότα. Επαναλάβετε δύο φορές. Πασπαλίστε με μοτσαρέλα.
  • Ψήστε σκεπασμένο με ελαφρώς λαδωμένο αλουμινόχαρτο στους 220°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσουν τα λαζάνια.
  • Ξεσκεπάστε και ψήστε για 5-10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσει.
  • Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού αν επιθυμείτε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life