Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για εύκολο κέικ με λεμόνι και ελαιόλαδο

Πηγή φωτογραφίας: freestocks/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: freestocks/unsplash

Η τραγανή επικάλυψη με ζάχαρη ολοκληρώνει αυτό το γρήγορο στην παρασκευή του και νόστιμο γλυκό

Συνταγή - Αυτό το απλό κέικ με λίγα υλικά αναδεικνύει τη μοναδική γεύση του ελαιόλαδου σε συνδυασμό με το λεμόνι.

Η τραγανή επικάλυψη με ζάχαρη ολοκληρώνει αυτό το γρήγορο στην παρασκευή του και νόστιμο γλυκό.

Υλικά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1⅓ + ¼ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη, χωρισμένα
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Ξύσμα από 2 λεμόνια
½ φλιτζάνι φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ + ½ φλιτζάνια γάλα, χωρισμένα

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  • Ετοιμάστε ένα ταψί 23 εκ. βουτυρώνοντας καλά τον πάτο και τα πλαϊνά και στρώνοντας τον πάτο με ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το σύρμα το ελαιόλαδο, τα αυγά, τα 1⅓ φλιτζάνια ζάχαρη, το εκχύλισμα λεμονιού, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλεύρι.
  • Προσθέστε το μισό γάλα στα υγρά υλικά και χτυπήστε καλά με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε τα μισά ξηρά υλικά στα υγρά υλικά.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία για να προσθέσετε το υπόλοιπο γάλα και τα ξηρά υλικά, φροντίζοντας να μην ανακατέψετε υπερβολικά.
  • Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί.
  • Πασπαλίστε ομοιόμορφα την επιφάνεια με ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Ψήστε για 50–55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να αρχίσει να ροδίζει ελαφρώς στην κορυφή.
  • Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά μέσα στο ταψί.
  • Αναποδογυρίστε απαλά το κέικ σε ένα πιάτο ή σανίδα κοπής, αφαιρέστε τη λαδόκολλα και αναποδογυρίστε το ξανά έτσι ώστε η τραγανή επικάλυψη από ζάχαρη να είναι από πάνω.
  • Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life