Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνελήφθη ο διαβόητος διακινητής μεταναστών της Ευρώπης «Σκορπιός»

Συνελήφθη ο διαβόητος διακινητής μετανασ...

Οι αρχές του Ιράκ τον εντόπισαν στο Κουρδιστάν

Ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ανθρώπων στην Ευρώπη συνελήφθη στο Ιράκ το πρωί της Κυριακής (13/5), μετά από δύο χρόνια φυγής, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου της χώρας.

Για χρόνια, ο Barzan Majeed και η συμμορία του συμμετείχαν στο λαθρεμπόριο ανθρώπων - με βάρκες και φορτηγά - μέσω της Μάγχης.

Ο επονομαζόμενος «Σκορπιός», πρώην μηχανικός του Νότιγχαμ, είχε εξαφανιστεί από τον Νοέμβριο του 2022, όταν δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Βελγίου για την ακρόαση της ποινής του, αφού είχε καταδικαστεί για αδικήματα εμπορίας ανθρώπων.

Τον αναζητούσε η Ιντερπόλ
 Δυο χρόνια τον αναζητούσε η Ιντερπόλ η οποία είχε εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης και η σύλληψή του ήρθε μόλις τρεις ημέρες αφότου παρουσιάστηκε σε άρθρο του BBC, στο οποίο μια ερευνητική ομάδα περιέγραφε λεπτομερώς πώς εντόπισε τον «Σκορπιό» και του πήρε συνέντευξη σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

«Μετά την έναρξη έρευνας, οι δυνάμεις του Asayish, με βάση την ανταλλαγή πληροφοριών και κατόπιν αιτήματος της Ιντερπόλ και σύμφωνα με απόφαση του δικαστή, συνέλαβαν έναν μεγάλο διακινητή και λαθρέμπορο ανθρώπων», δήλωσε σήμερα οι Αρχές στο Rudaw Media Network.

Τι παραδέχτηκε ο «Σκορπιός» σε συνέντευξή του
Ο Majeed, στη συνέντευξή του στο BBC, παραδέχτηκε ότι μεταξύ 2016 και 2019 ήταν ο ένας από τους δύο ανθρώπους που διοικούσαν  συμμορία που διακινούσε μετανάστες στο Βέλγιο και τη Γαλλία.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι ήταν το αφεντικό της επιχείρησης, υποστηρίζοντας ότι άλλα μέλη της συμμορίας προσπάθησαν να τον εμπλέξουν για να μειώσουν τις ποινές τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις