Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ στο Μπρόντγουεϊ με το έργο «Good Night, and Good Luck»

Ο σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ στο Μπρόντγουεϊ με...
Μαρτάτος Tάκης

Το ίδιο έργο το είχε κάνει ταινία το 2005 με ιδιαίτερη επιτυχία και είχε φτάσει και έως τα βραβεία Όσκαρ

Ο 63χρονος γκριζομάλλης σούπερ σταρ του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ στη Ν. Υόρκη με τη θεατρική διασκευή της υποψήφιας για έξι (6) Όσκαρ δραματικής ταινίας του 2005 «Good Night, and Good Luck», την οποία είχε σκηνοθετήσει και παίξει.

Σημειώνεται ότι στο ασπρόμαυρο φιλμ ο Ντέιβιντ Στράθερν (David Strathairn) υποδυόταν τον πρωτοπόρο δημοσιογράφο και παρουσιαστή του CBS Έντουαρντ Μάροου (Edward R Murrow) ο οποίος καθώς υποστηριζόταν από τον παραγωγό του Φρεντ Φρέντλι (Fred W Friendly) και από μια σπουδαία δημοσιογραφική ομάδα τόλμησε να αμφισβητήσει τις αντικομμουνιστικές πρακτικές του περιβόητου γερουσιαστή Τζόζεφ ΜακΚάρθι (Joseph McCarthy) στον αμερικανικό λαό.

Ήταν η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ (έχοντας παράλληλα διαλέξει να υποδυθεί τον παραγωγό και συνεργάτη του Μάροου, Φρεντ Φρέντλι, αναφέρει η εφημερίδα The Guardian. “Νιώθω μεγάλη τιμή που μετά από τόσα χρόνια, θα επιστρέψω στο θεατρικό σανίδι  και ειδικά στο Broadway, στην τέχνη και χώρο που κάθε ηθοποιός θεωρεί ως βάση του”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Clooney που είχε γενέθλια στις 6 Μαΐου.

Να θυμίσουμε πως ο ίδιος ο Clooney είχε συγγράψει το σενάριο της ταινίας με τον Grant Heslov, και μαζί προτάθηκαν για το βραβείο Oscar καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Η παράσταση στο Μπρόντγουεϊ θα σκηνοθετήσει ο βραβευμένος με Tony, David Cromer, ο οποίος έχει ανεβάσει τα «The Band’s Visit» και «A Streetcar Named Desire». “Ο Edward R Murrow ενήργησε καθηγούμενος από μία ηθική καθαρότητα και ειλικρίνεια, κάτι που στις μέρες μας, στον χώρο των media έχει αρχίσει να είναι σπάνιο”, ανέφερε.

Πιο πρόσφατα είδαμε τον γοητευτικό George Clooney στην ταινία ρομαντικού χαρακτήρα «Ticket to Paradise» όπου συμπρωταγωνίστησε με την καλή του φίλη Julia Roberts και αναμένεται να τον δούμε μαζί με τον 60χρονο επίσης πολύ καλό του φίλο, Brad Pitt στο αστυνομικό θρίλερ «Wolfs» καθώς και σε μία κωμωδία του Noah Baumbach που δεν έχει τίτλο ακόμα, μαζί με τους Adam Sandler, Laura Dern και Jim Broadbent.

Ο Κλούνει που είναι γιος δημοσιογράφου, έχει τιμηθεί και με το Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για το “Syriana” του Stephen Gaghan το 2006.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

"Καλή Νύχτα και Καλή Τύχη".

"Καλή Νύχτα και Καλή Τύχη".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture