Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για γεμιστές πιπεριές με αυγά και τυρί

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Ένα νόστιμο γεύμα με 3 υλικά

Αυτή η νόστιμη συνταγή απαιτεί μόνο 3 υλικά: πιπεριές, αυγά και τριμμένο τυρί. Είναι ιδανική επιλογή για ένα πλούσιο πρωινό γεύμα ή σνακ, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Υλικά

 4 μεσαίες πιπεριές, οποιουδήποτε χρώματος
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο
8 μεγάλα αυγά
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύψτε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Κόψτε τις πιπεριές στη μέση, από το κοτσάνι προς τα κάτω. Αφαιρέστε τα σπόρια και τις ίνες. Τοποθετήστε τις πιπεριές στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και πασπαλίστε με ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι η κάθε μία.
  • Ψήστε τις πιπεριές για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε το ταψί από το φούρνο και σπάστε από 1 αυγό μέσα σε κάθε πιπεριά. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και από πάνω προσθέστε ½ κουταλιά της σούπας τυρί σε κάθε πιπεριά.
  • Ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια των αυγών.
  • Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο για περισσότερο άρωμα πριν το σερβίρετε (προαιρετικά).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life