Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η σπουδαία Μέριλ Στριπ στις Κάννες θυμήθηκε την αγαπημένη της ερωτική σκηνή, ήταν από το "Πέρα από την Αφρική"

Η σπουδαία Μέριλ Στριπ στις Κάννες θυμήθ...
Μαρτάτος Tάκης

Σωστά μαντέψατε από την φωτογραφία, η Στριπ ξεχώρισε και αναφέρθηκε εκτενώς στη σκηνή όπου την έλουζε ηδυπαθώς ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην άκρη ενός ποταμιού στη Κένυα

H 74χρονη Αμερικανίδα σταρ Μέριλ Στριπ όπως είδαμε ήταν στο 77ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών όπου και της απονεμήθηκε από τα χέρια της Γαλλίδας σταρ Ζιλιέτ Μπινός τιμητικός Χρυσός Φοίνικας.

Σπουδαία ηθοποιός, τιμημένη με 3 βραβεία Όσκαρ η Μέριλ Στριπ, η οποία κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης την Τετάρτη 15-5-2024 στο Théâtre Debussy των Καννών, σύμφωνα με το Variety, θυμήθηκε τα γυρίσματα της τιμημένης με 7 Όσκαρ, ταινίας του Σίντνει Πόλακ όπου είχε πρωταγωνιστήσει η ίδια με τον γόη Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 1985.  

Είπε μάλιστα πως η αγαπημένη της ερωτική σκηνή ήταν από αυτήν την ταινία με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ & όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν ήθελα να τελειώσει, μέχρι την πέμπτη λήψη ήμουν τόσο ερωτευμένη».

Η Meryl Streep μιλώντας για την περίφημη σκηνή όπου ο Ντένις Φιντς Χάτον (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) τη βοηθά να ξεμπλέξει τα μαλλιά της, λούζοντας την, αποκάλυψε πως δεν ήταν εξ’ αρχής στο σενάριο.

Έδειξαν οι άνθρωποι της παραγωγής στον Ρέντφορντ  τι έπρεπε να κάνει και εκείνος τα κατάφερε μία χαρά με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη σκηνή να είναι από τις ωραιότερες και πιο χαρακτηριστικές της εξωτικής αυτής ρομαντικής ταινίας που γυρίστηκε στην Κένυα.

«Είναι μία ερωτική σκηνή με ένα τρόπο γιατί έχει κάτι οικείο. Έχουμε δει στο σινεμά πολλές σκηνές όπου οι πρωταγωνιστές απλά πηδ..νται αλλά δεν έχουμε δει αυτήν την έκφραση αγάπης, αγγίγματος και φροντίδας», είπε με νόημα η Μέριλ Στριπ που είχε προταθεί για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για το ρόλο της Κάρεν Μπλίξεν στο «Πέρα από την Αφρική», όχι όμως και ο Ρέντφορντ που θεωρήθηκε μία αδικία.

Στη συγκεκριμένη σκηνή στην άκρη ενός ποταμού είχαν στο φόντο και ιπποπόταμους που θεωρούνται τα ζώα που σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους στην Αφρική, είπε επίσης η Μέριλ Στριπ. «Γυρίζαμε λοιπόν τη σκηνή στο ποτάμι και οι ιπποπόταμοι ήταν σχεδόν δίπλα μας. Αυτό το θυμάμαι καλά και πρόσεχα τα νώτα μου», ανέφερε η ηθοποιός σύμφωνα με ανάρτηση του People.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων του «Out of Africa» το στούντιο της Universal είχε φέρει στην Κένυα από την Αμερική και εκπαιδευμένα λιοντάρια, τα οποία όμως όπως θυμήθηκε η Μέριλ Στριπ δεν ήταν τελικώς ακριβώς ήρεμα και εξημερωμένα.

Ακόμα υπήρχαν πολλά έντομα, πολλά νυχτερινά γυρίσματα και τα λογιών λογιών έντομα τα τραβούσαν τα δυνατά φώτα των προβολέων της ταινίας. Σε μία λοιπόν σκηνή η Στριπ κάτι ένιωσε στο πίσω μέρος του λαιμού της ωστόσο η επαγγελματίας ηθοποιός συνέχισε κανονικά το γύρισμα της σκηνής ενώ εκείνο το μεγάλο ζωύφιο την ενοχλούσε. Πηγαίνοντας μετά μαζί με τον μακιγιέρ της, J. Roy Helland να δουν τι ήταν μέσα στην μπλούζα της και να το διώξουν, αντιλήφθηκαν πως επρόκειτο για ένα μεγάλο έντομο όσο η παλάμη ενός χεριού, το οποίο ευτυχώς δεν την είχε τσιμπήσει!

Ανάρτηση για το ίδιο θέμα είδαμε και στο protothema.gr

Η φωτ. είναι από το ΑΠΕ.

Η φωτ. είναι από το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight