Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Αποθέωση για τον Κόπολα στις Κάννες, συγκίνησαν τα λόγια του, ανάμεικτα τα σχόλια για την ταινία του "Megalopolis"

Αποθέωση για τον Κόπολα στις Κάννες, συγ...
Μαρτάτος Tάκης

Ο 85χρονος μύθος του Χόλυγουντ, δημιουργός του "Νονού" και του "Αποκάλυψη τώρα" συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών

Αναμενόταν πως θα ήταν το μεγάλο γεγονός του 77ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών και πραγματικά έτσι αποδείχθηκε.

O λόγος για την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου φιλμ του σπουδαίου, τιμημένου ήδη με 2 Χρυσούς Φοίνικες, Αμερικανού σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Megalopolis», το σενάριο του οποίου ξανάγραψε ο Κόπολα κατά τα λεγόμενα του, 300 φορές!

Το σινεφίλ κοινό επιφύλαξε στην αίθουσα προβολής, αποθεωτική υποδοχή και παρατεταμένο χειροκρότημα στον μύθο Κόπολα, στα 85 του χρόνια σήμερα και ελαφρώς ταλαιπωρημένος και με ένα μπαστούνι αλλά & ένα κομψό ψάθινο καπέλο, όπως τον είδαμε στο κόκκινο χαλί.

Αλλά μόνο απέραντος σεβασμός στο πρόσωπο αυτού του δημιουργού που μάλιστα αυτοχρηματοδότησε με 100 και πλέον εκατομμύρια την ταινία του αυτή που ήταν ένα πολύ προσωπικό και φιλόδοξο κινηματογραφικό σχέδιο. Και ήδη τα καλά νέα είναι πως η ταινία θα προβληθεί στο δίκτυο Imax στην Αμερική και μπορεί οι κριτικές όσων πρωτοείδαν την ταινία να είναι συγκρατημένες (για κάποια κιτς, υπερβολικά στοιχεία έκανε λόγο ο Αιμίλιος Χαρμπής στην «Καθημερινή» και για το ότι όλα είναι μεγάλα σε αυτήν την ταινία, σύμφωνα με τον Γιάννη Ζουμπουλάκη της εφημερίδας Τα Νέα) ωστόσο αποτελεί ένα φιλμ που όσοι αγαπούν το σινεμά και σέβονται τους μεγάλους δημιουργούς οφείλουν να δουν και να απολαύσουν.

Μαζί με τον Κόπολα στις Κάννες ήταν από τον Άνταμ Ντράιβερ, την Κλόι Φίνεμαν, τον Γιον Βόιτ και την Τάλια Σάιρ έως τον Σάια Λα Μπεφ που όλοι τους παίζουν στο συγκεκριμένο φιλμ.

Ο ίδιος ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δήλωσε με νόημα πως: «και σε 20 χρόνια θα είμαι εδώ».

«Όταν πεθάνω θα ξέρω ότι είδα την κόρη μου, Σοφία να παίρνει Όσκαρ, έκανα το κρασί μου, έκανα τις ταινίες μου.

Σε 50 χρόνια από τώρα θέλω να παίζονται ταινίες με τις καρδιές 800 θεατών να χτυπάνε μαζί. Δεν έχουν σημασία τα χρήματα, μόνοι οι φίλοι», αυτά είναι ορισμένα από τα σοφά και ειλικρινή λόγια του Κόπολα που ανέφερε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους στις Κάννες.

Το flix.gr έγραψε χαρακτηριστικά:

"Μπορεί η ταινία να μην μάς άρεσε (και το λέμε με ταπεινότητα, αγάπη, αλλά και ξεκάθαρη, ψύχραιμη άποψη). Όμως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ξανά στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών (έχει κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα δύο φορές με τη «Συνομιλία» και το «Αποκάλυψη Τώρα!» που το έφερε κουβαλώντας τις μπομπίνες στο χέρι, καθώς δεν το είχε καν ολοκληρώσει) είναι το γεγονός της μέρας, της χρονιάς, του Φεστιβάλ. Αδιαμφισβήτητα!

Και η συγκίνηση να τον βλέπεις, πλαισιωμένο με τους ηθοποιούς του (Άνταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Σάια Λα Μπεφ, Ομπρεϊ Πλάζα, Λόρενς Φίσμπερν και Γιόν Βόιτ) να ανεβαίνει το κόκκινο χαλί και να μας χαιρετάει βγάζοντας το καπέλο του, είναι μεγάλη.

Φιλάμε το χέρι του Νονού".

*Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture