Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποια σχολεία ελέγχονται μετά την κατάρρευση θερμομόνωσης υπόστεγου στο 1ο και 9ο ΕΠΑΛ

Πάτρα: Ποια σχολεία ελέγχονται μετά την ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι έλεγχοι θα γίνονται όσο διαρκούν οι εργασίες

Έλεγχοι και μάλιστα συνεχείς θα γίνονται στα σχολεία της Πάτρας όπου είναι σε εξέλιξη η ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Η απόφαση λήφθηκε μετά την κατάρρευση θερμομόνωσης υπόστεγου που σημειώθηκε στο 1ο και 9ο ΕΠΑΛ στο Κουκούλι.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr η Κατερίνα Σίμου, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αυτεπιστασίας, «η κατάρρευση έγινε λόγω έλλειψης αγκίστρων, δεν είχε μπει ο κατάλληλος αριθμός από στηρίγματα. Η ενεργειακή αναβάθμιση είναι σε εξέλιξη στο συγκεκριμένο σχολείο. Θα γίνουν έλεγχοι για αντίστοιχες αστοχίες κι για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις και σε άλλα σχολεία. Την  ευθύνη για την συγκεκριμένη αστοχία έχει η εργολαβία, δεν γίνονται οι εργασίες με τους εργαζόμενους του Δήμου. Οι επιβλέποντες του έργου θα κάνουν τον έλεγχο που αφορά σε τέσσερα σχολεία. Είναι το 11ο Λύκειο. 47ο Δημοτικό, 13ο Λύκειο, 2ο Λύκειο και το ΕΠΑΛ (1ο-9ο)».

Μάλιστα οι έλεγχοι θα γίνονται όσο διαρκούν οι εργασίες.

Η ανακοίνωση του δήμου Πατρέων:

Μετά την κατάρρευση θερμομόνωσης υπόστεγου στο 1ο και 9ο ΕΠΑΛ στο Κουκούλι, με εντολή της Δημοτικής Αρχής οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε μακροσκοπικό έλεγχο και αποδείχθηκε πως η κατάρρευση οφείλεται σε έλλειψη τοποθέτησης των κατάλληλων στηρίξεων της θερμοπρόσοψης. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος των υλικών που χρησιμοποιούνται και μακροσκοπικός έλεγχος στα τμήματα που έχει τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη, ενώ ο χώρος εργασιών ήταν αποκλεισμένος και παραμένει αποκλεισμένος με μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην είναι προσβάσιμος από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει το λαό της Πάτρας ότι θα προχωρήσει σε επανελέγχους και δοκιμαστικές τομές σε όλα τα έργα του συγκεκριμένου εργολάβου, καθώς και άμεση ενίσχυση όλων των καλυμμένων με θερμοπρόσοψη τμημάτων. Το υπερσυμβατικό κόστος θα αναλάβει ο ανάδοχος του έργου, που έχει και την κύρια ευθύνη.

Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα πραγματοποιήσουν ελέγχους, όπου κρίνεται απαραίτητο, ώστε να εξασφαλιστεί πως όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια στα οποία εκτελούνται εργασίες ενεργειακών αναβαθμίσεων, γίνονται με βάση τους κανόνες που ορίζει η επιστήμη και η τεχνολογία, με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις