Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Ριγκατόνι με φέτα και λουκάνικο: Μια νόστιμη και χορταστική συνταγή

Πηγή φωτογραφίας: matteo-galeazzi/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: matteo-galeazzi/unsplash

Ιδανική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα φιλικό δείπνο

Αυτή η συνταγή για ριγκατόνι με φέτα και λουκάνικο είναι εύκολη και γευστική. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα φιλικό δείπνο.

Τα ζυμαρικά συνδυάζονται με πικάντικο λουκάνικο, κρεμώδη σάλτσα ντομάτας και πλούσια φέτα, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά για τη συνταγή

400 γρ. ριγκατόνι
400 γρ. λουκάνικο (πικάντικο ή σκέτο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτί (400 γρ.) ντομάτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά, περίπου 5-7 λεπτά. Στραγγίξτε το λουκάνικο από το περιττό λίπος.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη φέτα και τον μαϊντανό στη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  • Σουρώστε τα ριγκατόνι και προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή μπρόκολο.
Αντί για λουκάνικο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά ή κοτόπουλο.
Μπορείτε να προσθέσετε τσίλι σε σκόνη στη σάλτσα για μια πιο πικάντικη γεύση.
Αν δεν σας αρέσει η φέτα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως μοτσαρέλα ή παρμεζάνα.
Μπορείτε να σερβίρετε τα ριγκατόνι με ψωμί για να το βουτήξετε στη σάλτσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life