Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: Στη «μάχη» ...

Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: Στη «μάχη» 3.184 υποψήφιοι από την Αχαΐα

Πρεμιέρα την Πέμπτη για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή για τα ΓΕΛ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2024
/

Αρχίζουν αυτή την εβδομάδα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις , με τους υποψηφίους να διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα διαγωνιστούν θα είναι αυξημένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά, αλλά τα επίσημα στοιχεία δεν αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα πριν την ολοκλήρωση των Εξετάσεων.


3.184 Υποψήφοι από την Αχαΐα

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας είναι έτοιμη για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, στις οποίες θα πάρουν μέρος 3.184 υποψήφιοι από το νομό.

Σύμφωνα με της Διεύθυνσης, στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 34 εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και τέσσερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Επίσης θα λειτουργήσει ένα ειδικό εξεταστικό κέντρο (προφορική εξέταση) για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ένα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στο οποίο θα εξεταστούν οι προφορικώς εξεταζόμενοι απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Από τους 3.184 φετινούς υποψηφίους -πέρυσι ήταν 3.209- οι 2.484 είναι από τα ΓΕΛ και οι 700 είναι από τα ΕΠΑΛ.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους επιτηρητές, ενώ σήμερα θα γίνει ενημέρωση των Προέδρων των Λυκειακών Επιτροπών, οι οποίοι αύριο με τη σειρά του θα ενημερώσουν τους επιτηρητές.

*εφημερίδα "Γνώμη"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr