Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για σαλάτα του Καίσαρα με σολομό: Ένα εύκολο πιάτο, πλούσιο σε πρωτεΐνες

Πηγή φωτογραφίας: ive-erhard/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: ive-erhard/unsplash

Αντικαθιστά τους παραδοσιακούς κρόκους αυγών και το ελαιόλαδο με γιαούρτι και βουτυρόγαλα

Συνταγή - Αυτή η εύκολη σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad) αντικαθιστά τους παραδοσιακούς κρόκους αυγών και το ελαιόλαδο με γιαούρτι και βουτυρόγαλα.

Επίσης, περιέχει ελαφρώς πικάντικο ραντίτσιο, εκτός από το κλασικό μαρούλι romaine. Η χρήση μιας μικρής ποσότητας τριμμένης παρμεζάνας μειώνει τις θερμίδες και το νάτριο σε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Υλικά

 1 ½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα των 150 γραμμαρίων
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι συν 1/2 κουταλάκι του γλυκού, χωρισμένα
½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα
¼ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι στραγγιστό
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire (Γούστερ σος)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
5 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο radicchio (ραδίκιο)
3 κουταλιές σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
1 ½ κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  • Πασπαλίστε τον σολομό με 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Προσθέστε τον σολομό στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να διαχωρίζεται εύκολα με ένα πιρούνι, για 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετέ τον σε ένα πιάτο και κόψτε τον σε μεγάλα κομμάτια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το βουτυρόγαλα, το γιαούρτι, το τυρί, τον χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλάτι. Αφήστε στην άκρη 1/4 φλιτζάνι από το dressing σε ένα μικρό μπολ.
  • Προσθέστε το μαρούλι, το radicchio, τον βασιλικό και το θυμάρι στο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα να καλυφθούν με το dressing.
  • Τοποθετήστε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και από πάνω προσθέστε τον σολομό.
  • Σερβίρετε με το υπόλοιπο dressing και επιπλέον βασιλικό, αν το επιθυμείτε.

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life