Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Takis και όχι μόνο: Δυναμική παρουσία της «Ελληνικής Διασποράς» στην Art Thessaloniki Fair

Takis και όχι μόνο: Δυναμική παρουσία τη...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Εξάγοντας» από την Πάτρα θησαυρούς της σύγχρονης τέχνης … (το λέμε και δεν το πιστεύουμε)

Κορυφαία και εμβληματικά έργα, της μοναδικής στο είδος της συλλογής του, παρουσίασε το ίδρυμα της «Ελληνικής Διασποράς» στη συμπρωτεύουσα. Τα διεθνούς ακτινοβολίας εικαστικά ονόματα Lucas Samaras, Peter Voulkos, Chryssa, Takis ήταν βέβαια ισχυρός πόλος έλξης στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO. Η πατρινή πινακοθήκη εκπροσωπήθηκε ανάμεσα σε 80 γκαλερί και πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο.

Η πόλη μας έκανε έτσι αισθητή την παρουσία της, σε ένα τοπίο που συνήθως δεν συμπεριλαμβάνεται…

 «Η 7η Art Thessaloniki Fair έχει την μεγάλη χαρά και τιμή στη φετινή διοργάνωση να υποδέχεται στην Θεσσαλονίκη τη σπουδαιότερη έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών της διασποράς, μέρος της συλλογής του εντυπωσιακού Ιδρύματος του κ. Βασίλη Καλογηράτου, Hellenic Diaspora Foundation, που βρίσκεται στην Πάτρα» όπως λέει η σχετική ανακοίνωση.

 Αλλωστε, τα συγκεκριμένα έργα Takis που μεταφέρθηκαν εκεί είχαν συμπεριληφθεί σε μεγάλες ρετροσπεκτίβες του πρωτοποριακού καλλιτέχνη, ενώ τα αποκτήματα με υπογραφές Βούλκου και Μπαζιώτη παρουσιάστηκαν σε δημόσια έκθεση στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Παρόντες επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, η δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας κ.α.

Στην ξενάγηση συνέβαλε ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης, που έχουμε απολαύσει  και σε events της Ελληνικής Διασποράς στο κτίριο που εδρεύει στο Κάτω Καστρίτσι. Όπως θα δείτε στις εικόνες συνομίλησε εκτενώς με την πρόεδρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών, Αλεξάνδρα Βουτυρά.

Υπενθυμίζουμε ότι ολοένα διευρύνεται η φήμη του ιδρύματος και αυξάνονται οι επισκέπτες του. Θεωρείται ένα επίτευγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον πανελλαδικό «χάρτη» της τέχνης, καθώς συγκεντρώνει θησαυρούς των πιο ξακουστών Ελλήνων εικαστικών, οι οποίοι μεγαλούργησαν στο εξωτερικό. Ονόματα που έγραψαν ιστορία στην παγκόσμια εξέλιξη των πιο επιδραστικών μορφοπλαστικών ρευμάτων, ταρακουνώντας την art stage της Νέας Υόρκης ή του Παρισιού.

 Ειδήσεις Τώρα

Στο ροζ νεοκλασικό της Τζουρτζ, «Τα άνθη του καλού» της Αναστασίας Ντόντη

Ο Γιάννης Τσορτέκης θριάμβευσε στις Κάννες: Επιστρέφει με βραβείο για ελληνική ταινία

303 πλειστηριασμοί κατοικιών στην Πάτρα μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2024!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View