Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίθεση στην Πάρνηθα: Πώς σώθηκαν οι δύο εθελοντές – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Επίθεση στην Πάρνηθα: Πώς σώθηκαν οι δύο...

Είχαν μεταβεί στην Πάρνηθα προκειμένου να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών που το βράδυ της Παρασκευής, επιτέθηκαν άγρια σε δύο εθελοντές, που είχαν μεταβεί στην Πάρνηθα προκειμένου να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια.

Οι δύο εθελοντές, ηλικίας 33 και 32 ετών, είχαν αποφασίσει να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, κοντά στην Κρύα Πηγή Φυλής, όταν λίγο μετά τη 01:00 τη νύχτα μια ομάδα 7-8 ατόμων τους επιτέθηκε απρόκλητα, χτυπώντας τους με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ ένας εκ των εθελοντών δέχθηκε και 4 μαχαιριές.

«Ήταν μία τυφλή δολοφονική επίθεση. Πού να το φανταζόμασταν πως από μία τριήμερη αποστολή, θα καταλήγαμε στο νοσοκομείο; Εγώ κοιμόμουν με μία άλλη εθελόντρια και ξυπνήσαμε από τις κραυγές των φίλων μας που φώναζαν απελπισμένα βοήθεια, αφού δέχονταν τα απανωτά χτυπήματα των δραστών» αναφέρει ο κ. Βασίλης Σφακιανόπουλος, ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος “Save your Hood”.

Οι δράστες αρχικά, εμφανίστηκαν ξαφνικά στο σημείο με δύο αυτοκίνητα. Βγήκαν έξω, και ζήτησαν τον λόγο από τους δύο εθελοντές που βρίσκονταν μέσα στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, με τους ίδιους να απαντούν ψύχραιμα πως είναι μέλη εθελοντικής ομάδας. «Τους φώναζαν, τους επιτέθηκαν φραστικά και τους τραμπούκισαν με διάφορους τρόπους. Τους ρωτούσαν τι ομάδα είναι, από πού κατάγονται, εάν είναι αναρχικοί».

Στη συνέχεια, μπήκαν ξανά στα οχήματά τους και αποχώρησαν, χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί τα όσα ακολούθησαν έπειτα από 10 λεπτά.

«Προσπαθούσε να έρθει προς το μέρος μου, ενώ ήταν καλυμμένος ολόκληρος με αίμα»
Όπως είπε ένα από τα θύματα της επίθεσης στο enikos.gr, όταν οι δράστες επέστρεψαν για δεύτερη φορά, φώναζαν «Κάναμε Comeback». Το επόμενο που θυμάται ο κ. Σφακιανόπουλος, είναι οι φωνές των φίλων του που δέχονταν ανελέητα τα χτυπήματα στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά και τις μαχαιριές. «Άκουσα τα αυτοκίνητα να σταματάνε και θυμάμαι ακόμη τις κραυγές αγωνίας και βοήθειας από τα παιδιά και τους ήχους των χτυπημάτων. Πήγα προς το μέρος τους. Ο Μιχάλης ήταν σε κατάσταση σοκ, και τα αίματα έσταζαν από το κεφάλι του, είχε καλυφθεί τελείως το αριστερό του μάτι. Μου είπε “άσε με εμένα, πήγαινε στον Γιώργο”. Γυρίζω και τον αντικρίζω αιμόφυρτο να προσπαθεί να έρθει προς τα εμένα, καλυμμένος ολόκληρος με αίμα. Είχε δεχθεί 3 μαχαιριές στην πλάτη και μία στο μπράτσο, ενώ από τα χτυπήματα, του έσπασαν και τη μύτη».

Τα δευτερόλεπτα περνούσαν και η αιμορραγία του εθελοντή που δέχθηκε τις 4 μαχαιριές δεν σταματούσε. Τότε, ο κ. Σφακιανόπουλος άρπαξε τις σακούλες σκουπιδιών, τις οποίες χρησιμοποίησε προκειμένου να σταματήσει η ροή του αίματος από το μπράτσο του. «Εν μέρει, τον “έσωσα” εγώ. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν σκεφτόμουν να δράσω με αυτόν τον τρόπο. Το αίμα πεταγόταν από το χέρι του ασταμάτητα. Η επίθεση διήρκησε περίπου 1 λεπτό, όλα έγιναν υπερβολικά γρήγορα. Δεν πρόλαβα να δω κανέναν από τους δράστες».

 Ο εφιάλτης ωστόσο δεν σταματά εδώ. Όπως λέει ο κ. Σφακιανόπουλος, δέχεται απειλητικά μηνύματα στα social media έπειτα από το βίαιο και άγριο περιστατικό. «Είναι πάρα πολλά αυτά τα μηνύματα. Μου γράφουν “πώς και δεν την έπαθες και εσύ; Αν ήμουν εγώ στην θέση τους, θα σας είχα ξεκάνει όλους”. Κάποια από αυτά είναι πολύ έντονα και απειλητικά».

enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις