Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ταγίπ Ερντογάν: Ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης ονειρεύεται τον «Τουρκικό Αιώνα»

Ταγίπ Ερντογάν: Ανήμερα της επετείου της...

Στο μήνυμά του στους πολίτες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιγράφει την Άλωση της Κωνσταντινούολης ως «μια από τις μεγαλειώδεις νίκες της παγκόσμιας ιστορίας και της δικής μας ιστορίας».

Μια ακόμα ευκαιρία να προκαλέσει αλλά και να θυμίσει σε όλους τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για περιφερειακή ηγεμονία και παγκόσμια εμβέλεια βρίσκει μέσα από το μήνυμά του για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στο μήνυμά του στους πολίτες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιγράφει την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ως «μια από τις μεγαλειώδεις νίκες της παγκόσμιας ιστορίας και της δικής μας ιστορίας».

Μιλάει για μια «ευλογημένη νίκη» η οποία «επέτρεψε στο αγαπημένο μας έθνος να ριζώσει σε μια ήπειρο με τη στρατιωτική ιδιοφυΐα, την επιμονή και την αποφασιστικότητα του ηρωικού στρατού μας, η Κωνσταντινούπολη έγινε ένα κέντρο όπου διαφορετικές πεποιθήσεις και πολιτισμοί συνυπήρχαν με την ανοχή και τη δίκαιη διοίκηση του μεγάλου πολιτικού Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ακόμα ότι «Η Κωνσταντινούπολη, η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, είναι από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο ως το επιχειρηματικό, οικονομικό, εμπορικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας μας στην εποχή μας. Η πίστη, η αποφασιστικότητα και η επιμονή του Σουλτάνου Μεχμέτ του Πορθητή και των ηρωικών στρατιωτών του όταν κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη μας εμπνέουν σήμερα για την επίτευξη του στόχου του Τουρκικού Αιώνα».

Και καταλήγει: «Με την ευκαιρία της 571ης επετείου από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, τιμώ τη μνήμη του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και των αγαπημένων μας μαρτύρων, οι οποίοι μας κληροδότησαν αυτή τη μοναδικής ομορφιάς παγκόσμια πόλη, με έλεος, σεβασμό και ευγνωμοσύνη, και χαιρετώ όλους τους πολίτες μας με τα πιο εγκάρδια συναισθήματά μου».

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις