Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μάζευαν σκυλιά ράτσας και τα άφηναν να υποφέρουν -Τι ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο- «Δεν φρέναραν την αλόγιστη συλλογή ζώων από την κόρη τους»  

Πάτρα: Μάζευαν σκυλιά ράτσας και τα άφην...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η αρχική καταγγελία έκανε λόγο για ένα caniche που ήταν τυφλό και κουφό και περισσότερο έμοιαζε με άμορφη μάζα από τρίχες παρά με σκυλάκι

Μία υπόθεση αλόγιστης συλλογής σκύλων ράτσας από μία οικογένεια στο Ρίο αποκαλύφθηκε μετά από μία καταγγελία κακοποίησης ζώου που έφτασε στο δικαστήριο.

Η αρχική καταγγελία έκανε λόγο για ένα caniche που ήταν τυφλό και κουφό και περισσότερο έμοιαζε με άμορφη μάζα από τρίχες παρά με σκυλάκι. Τριγυρνούσε στο δρόμο αβοήθητο.

«Η οικογένεια είχε στην ιδιοκτησία της τελικά τέσσερα σκυλάκια. Τουλάχιστον τόσα εντοπίσαμε εμείς τότε που έγινε καταγγελία, το 2020, στην Φιλοζωική για το ένα σκυλάκι, ένα caniche.  Όταν εντοπίσαμε το caniche ήταν στο δρόμο, τα υπόλοιπα στον κήπο ενός πολυτελούς σπιτιού ή και μέσα σε αυτό. Αρχικά δεν μας είχε αποκαλύψει την ύπαρξή τους η οικογένεια, έγινε μετά από πιέσεις κι ενώ είχαμε πληροφόρηση ότι υπάρχουν και άλλα ζώα.  Βγήκε μία διάταξη προσωρινής αφαίρεσης της εισαγγελέως προστασίας ζωών και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαστικά» λέει στο thebest.gr η δικηγόρος Ελένη Αρβανίτη που χειρίστηκε την υπόθεση εκπροσωπώντας την Φιλοζωική.  Να σημειώσουμε ότι η εκδίκαση είχε πάρει πολλές αναβολές.

Η φρικιαστική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα ζώα

«Η κατάσταση που αποκαλύφθηκε όταν το caniche  κουρεύτηκε ήταν ακόμα πιο οδυνηρή από αυτή που αντικρίσαμε αρχικά. Έπρεπε να ζυγίζει 6,5 κιλά και ήταν 3 κιλά. Είχε όγκο στο στήθος σε προχωρημένη κατάσταση και μία ουλή στο κεφάλι  σαν από έγκαυμα. Τα υπόλοιπα σκυλάκια είτε δεν είχαν καθόλου κτηνιατρικά βιβλιάρια είτε δεν είχαν ενημερωθεί. Και τα άλλα ζωάκια ήταν αδύνατα ή είχαν δερματικές παθήσεις και εκδορές. Είχαν κι ένα σκυλάκι μόνο 50 ημερών και η κόρη το είχε αγοράσει από κάποιον εκτροφέα. Ο νόμος λέει ότι 90 ημερών μπορούμε να πάρουμε το σκυλάκι από την μητέρα του» λέει η κα Αρβανίτη.

Όπως εξηγεί, «πρόκειται για μία οικογένεια με δύο παιδιά, η κόρη της οικογένειάς μας ήταν γνωστή καθώς μέσα από πολλά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούσε να της πωλούν ή να της χαρίζουν ζώα ράτσας. Για μία διετία πριν την καταγγελία για το caniche την είχαμε στο μυαλό μας γι΄αυτό το λόγο και προσπαθούσαμε να συλλέξουμε στοιχεία για το τι συμβαίνει. Επειδή ήταν ανήλικη είχαμε κάνει προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με τους γονείς της αλλά ήταν άκαρπη, δεν υπήρχε συνεννόηση.

 

 

Η δικαστική απόφαση

Το δικαστήριο αποφάσισε και επέβαλε ένα έτος φυλάκιση με αναστολή, 1.500 ευρώ χρηματική ποινή, 600 ευρώ τα δικαστικά έξοδα ενώ έγινε και αίτηση να επιβεβαιωθούν και τα διοικητικά πρόστιμα που δεν είχαν βεβαιωθεί τότε που έγινε η καταγγελία.  Να σημειώσουμε ότι το δικαστήριο θεώρησε ως ιδιοκτήτρια την μητέρα καθώς υπήρχε μία κτηνιατρική γνωμάτευση που έλεγε ότι ήταν κηδεμόνας ενός εκ των τεσσάρων. Αν και ήταν και οι τρεις κατηγορούμενοι οι ποινές επιβλήθηκαν σε εκείνη.

Όπως επισημαίνει η κα Αρβανίτη, «υπήρχαν δύο γονείς που δεν έδιναν καμία σημασία, δεν την φρέναραν σε αυτή την αλόγιστη συλλογή ζώων και είχαν ως επιχείρημα ότι δεν προλάβαιναν να φροντίσουν τα ζώα λόγω των δουλειών τους. Όποιος δεν προλαβαίνει, δεν έχει και δεν παίρνει συνεχώς ζώα. Στη γειτονιά μας είπαν ότι τα τελευταία δύο χρόνια η οικογένεια είχε αλλάξει 8 διαφορετικά ζώα, πάντοτε ράτσας. Τα έβλεπαν για μία εβδομάδα και μετά δεν τα έβλεπαν ξανά. Άγνωστη η τύχη τους. Οι δικαιολογίες τους ήταν έωλες έως φαιδρές και το δικαστήριο ήταν αυστηρό. Είπαν ότι το caniche ήταν σε αυτή την κατάσταση γιατί είχε χαθεί δύο μήνες και επέστρεψε δυο μέρες πριν την καταγγελία. Η πρόεδρος αναρωτήθηκε πώς ένα κουφό και τυφλό ζωάκι επέστρεψε μετά από δύο μήνες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις