Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Μαγαζιά δύο ταχυτήτων σε σχέση με τον αιγιαλό- «Τρέμουμε μην κατά λάθος υπερβούμε τα όρια»

Αχαΐα: Μαγαζιά δύο ταχυτήτων σε σχέση με...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η «λύση» για τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία που δεν πιάνει φέτος-Γιατί αλλάζει η εικόνα τους

Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα του κλάδου της εστίασης είναι τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία.

Η διαδικασία των αδειών που θα οριστικοποιήσει το τοπίο στα καλοκαιρινά μαγαζιά δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι επιχειρηματίες δύσκολα θα πάρουν την απόφαση να παρανομήσουν φέτος.

Παρά τις απαγορεύσεις που ίσχυαν και στο παρελθόν και τη νομοθεσία για την απόσταση που πρέπει να έχουν τα τραπεζοκαθσματα από τον αιγιαλό, πολλοί επιχειρηματίες έβρισκαν την εξής λύση: Τοποθετούσαν τραπέζια και καρέκλες χωρίς να έχουν άδεια και στην συνέχεια πλήρωναν το πρόστιμο. Πλέον αυτή η τακτική είναι αδύνατον να ακολουθηθεί.

«Τρέμεις στη σκέψη ότι έστω και κατά λάθος θα υπερβείς τα όρια» λέει χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο Τάκης Ματθαιόπουλος, γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ.

Όπως εξηγεί, «οι ποινές και η αυστηροποιίησή τους είναι εκείνα που αλλάζουν το τοπίο στα καλοκαιρινά μαγαζιά και σε κάνουν να τρέμεις στη σκέψη ότι έστω και κατά λάθος θα υπερβείς τα όρια. Είναι εξοντωτικές οι ποινές και έχουν δημιουργηθεί σε αυτό το πλαίσιο μαγαζιά δυο ταχυτήτων  Είναι τα μαγαζιά που έχουν βγάλει από πέρσι άδεια τριετίας και ισχύει μέχρι το 2025. Εκεί ισχύει ό,τι έχουν υπογράψει αλλά οι ποινές είναι με βάση τον παλιό νόμο.  Υπάρχουν κι εκείνα που έβγαλαν φέτος άδεια και κινούνται με τις προβλέψεις του νέου νόμου. Αυτοί που έβαλαν φέτος άδεια πληρώνουν 20 ευρώ το τ.μ.  ενώ με την περσινή άδεια ο επιχειρηματίας μισθώνει με 5 ευρώ. Η ενοικίαση του χώρου πλέον είναι ιδιαίτερα ακριβή. Τα μαγαζιά που κατά βάση είναι 300-500 τ.μ. χρειάζονται πλέον μέχρι και 10.000 ευρώ».

Το ερώτημα πλέον είναι αν θα λειτουργήσουν εκείνα τα μαγαζιά που δεν έβγαζαν άδεια, δεν δικαιούταν τραπεζοκαθίσματα και προτιμούσαν να πληρώσουν ένα πρόστιμο κρατώντας όμως αρκετούς πελάτες.

Όπως εξηγεί ο κ. Ματθαιόπουλος, «κάποιοι δεν μπορούσαν ούτε με τον περσινό νόμο να βγάλουν τραπεζοκαθισματα αλλά πλήρωναν πρόστιμο. Κάποιος που είχε μπροστά του 100 τ.μ. έπρεπε να πληρώσει 10 ευρώ ανά τ.μ. δηλαδή 1.000 αν έβαζε τραπεζοκαθισματα ενώ δεν δικαιούταν αλλά φέτος αυτό δεν θα γίνει. Πλέον δεν πρόκειται για ένα απλό πρόστιμο. Κάποια μαγαζιά που δεν έχουν δικαίωμα να απλωθούν στον αιγιαλό δε θα μπορέσουν να έχουν ξαπλώστρες και τραπέζια στη θάλασσα».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις