Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου – Σε πλήρη ανάπτυξη τα μέτρα ασφαλείας

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Όλα έτοιμα για ...

Επί ποδός 5 χιλιάδες αστυνομικοί

«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια και η ευρύτερη περιοχή ενόψει του μεγάλου τελικού του Europa Conference League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Φιορεντίνα, στις 10 το βράδυ, στο γήπεδο της ΑΕΚ. 

Επί ποδός 5 χιλιάδες αστυνομικοί. Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα φθάνουν στην Αθήνα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οδικώς από το Λιμάνι της Πάτρας. Οι οπαδοί των δύο φιναλίστ θα προσεγγίσουν στο γήπεδο από διαφορετικά σημεία, και θα πρέπει να επιδεικνύουν το ονομαστικό εισιτήριο και την αστυνομική ταυτότητα. 

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού άρχισαν από τις 3 το μεσημέρι να συγκεντρώνονται στο ΣΕΦ. Σημειώνεται ότι η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει μετά τις 6 το απόγευμα αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Ξεκίνησαν τα λεωφορεία με τους «βιόλα», μικρή εστία φωτιάς στο ΟΑΚΑ

Με αστικά λεωφορεία φεύγουν οι οπαδοί της Φιορεντίνα, έχοντας για προορισμό την OPAP Arena.

Νωρίτερα έκαναν αισθητή την παρουσία τους με αρκετά συνθήματα, ενώ φαίνεται πως από λάθος μπήκε και μια μικρή εστία φωτιάς στο ΟΑΚΑ.

Σύλληψη άνδρα με μαχαίρι

Χειροπέδες σε έναν 48χρονο άνδρα πέρασαν οι αστυνομικοί που βρίσκονται από νωρίς για τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω του τελικού του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό ο άνδρας που έφερε διακριτικά της ΑΕΚ, προσήχθη αρχικά από τη συμβολή των οδών Δεκελείας και Φωκών στο Αστυνομικό Τμήμα Μεταμόρφωσης.

Εκεί, στον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω του μαχαίρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 48χρονος είχε τατουάζ της ΑΕΚ στο σώμα του, ενώ φορούσε κονκάρδα της ΑΕΚ και μια «αντι-Ολυμπιακού».

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Όλη η πόλη έχει μετατραπεί σε φρούριο. Κλειστοί δρόμοι, κλειστά σχολεία, αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οι οπαδοί των δύο φιναλίστ θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να προσεγγίσουν το γήπεδο. Κανείς δεν θα πλησιάζει αν δεν έχει εισιτήριο ή διαπίστευση ενώ από αέρος θα επιχειρούν ελικόπτερο και drone της ΕΛΑΣ, που θα δίνουν διαρκώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Δρόμοι άδειοι, κορδέλες, κιγκλιδώματα και σε κάθε γωνία αστυνομικοί, περιπολικά και μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κάτοικοι με την με την ειδική άδεια διέλευσης κατοίκου στα χέρια και άλλοι έχοντας την περασμένη στο λαιμό. Έτσι κινούνται όσοι διαμένουν στην περιοχή γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων. Από το βράδυ της Κυριακής, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στη σφράγιση του γηπέδου. Είχε προηγηθεί εξονυχιστικός έλεγχος όλων των χώρων του από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Διαπιστεύσεις από την UEFA φέρουν μαζί τους ακόμη και οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στα μέτρα. Μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις», η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε πως: «είναι πολύ υψηλού επιπέδου τα μέτρα ασφαλείας δεν θα μπορούσαν να είναι και χαμηλότερου θεωρώ , θα έλεγα ότι είναι επιπέδου ολυμπιακών αγώνων, περισσότεροι από 5000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν μόνο σήμερα στο λεκανοπέδιο , καθώς όπως καταλαβαίνετε δεν πρέπει να καλύψουν μόνο την ασφάλεια όσων θα κινηθούν κοντά στο γήπεδο αλλά και οποίο περιστατικό σε όλο το λεκανοπέδιο».

Τα μέτρα με τον κύριο όγκο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ξεκίνησαν κυρίως σήμερα από τις έξι το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους.

Ο Θεοφάνης Αναγνώστου Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) επισημαίνει πως: «Μεταξύ αυτών είναι η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports