Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Crocs fever: Αλλοι τα λατρεύουν, άλλοι τα μισούν- από «άσχημα», έγιναν cool

Crocs fever: Αλλοι τα λατρεύουν, άλλοι τ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Oπως συνέβη με τα Birkenstock, η luxury fashion ακολουθεί τα χνάρια της προσιτής streetwear πρότασης ενώ το TikTok τρελαίνεται

Τί γίνεται με τα Crocs στη διεθνή αγορά και στους δρόμους των μητροπόλεων της μόδας; «Χαμός»!

Πόσα από τα αμέτρητα βιντεάκια των οπαδών τους έχετε δει στο TikTok;

Τα πλαστικοποιημένα σαμπό με τις τρυπούλες και την κυματιστή φόρμα που αγάπησαν για την άνεσή τους οι γιατροί και οι νοσοκόμες, έχουν εξελιχθεί σε τεράστιο fashion must και καταναλωτικό φαινόμενο. Κυκλοφορούν πλέον πολύ ανανεωμένες και τολμηρές εκδοχές, μεγάλη γκάμα σε διάκοσμο και σιλουέτες ολοένα και πιο ογκώδεις.

Μega Crush Platform, Siren και Dylan τα ...

Μega Crush Platform, Siren και Dylan τα μοντέλα που συστήνει τώρα η βρετανική Vogue

Τα περιζήτητα Mega Crush Platform και Me...

Τα περιζήτητα Mega Crush Platform και Mega Crush Sandal

Το Mellow Recovery Slide Sandal, ιδανικό...

Το Mellow Recovery Slide Sandal, ιδανικό για διακοπές

Τα Crocs πoυ σχεδίασε η Simone Rocha

Τα Crocs πoυ σχεδίασε η Simone Rocha

Street style με Crocs by Simone Rocha

Street style με Crocs by Simone Rocha

Simone Rocha show, spring summer 2024

Simone Rocha show, spring summer 2024

Την μεγάλη δυναμική της εταιρείας μάντεψε πρώιμα ο βρετανός σχεδιαστής Christopher Kane που ενέταξε τα Crocs σε επίδειξή του. Ti κι αν το περιοδικό Time  τα συμπεριέλαβε στις 50 χειρότερες εφευρέσεις της ιστορίας; Ο pop star Τζάστιν Μπίμπερ ήταν ο πρώτος που τα λάνσαρε με πάθος, δηλαδή φορούσε μόνο αυτά καθημερινά.

Ηταν η εποχή που η Mirror σχολίαζε τις αμφιλεγόμενες εντυπώσεις για το προιόν έτσι: «Fashion fans divided over heeled Crocs - as some are obsessed and others hate them». Λίγο μετά η Indipendent προφήτευε το «χαμό» (2021):«How fashion’s most divisive shoe became a major trend».

Ο εν λόγω διχασμός, καθώς η πρακτικότητα με πρωτοποριακό, παιχνιδιάρικο design ερχόταν κόντρα σε καταναλωτές με φίνα και elegant γούστα σήμερα τείνει να εκλείψει. Καταρχήν  έγιναν συνεργασίες με τον αιρετικό οίκο Balenciaga, γεγονός που χαιρέτησε με δημοσίευμα το αριστοκρατικό περιοδικό Τοwn & Country. Φέτος είχαμε τη σύμπραξη με το νεορομαντικό βρετανικό label Simone Rocha που κατέκτησε τα πιο δύσπιστα περιοδικά μόδας, πιστοποιώντας πως η όλη ιδέα «εισέβαλε» στα υψηλά σαλόνια της μόδας.

 

 

 

 

 

Οπως τα παρουσίασε ο οίκος Balenciaga

Οπως τα παρουσίασε ο οίκος Balenciaga

Balenciaga

Balenciaga

Balenciaga

Balenciaga

Διασημότητες όπως οι Μάργκο Ρόμπι, Χάιντι Κλουμ, Μπέλα Χαντίντ φωτογραφήθηκαν με street style looks φορώντας Crocs.

Όπως θα παρατηρήσετε στις πασαρέλες του φετινού καλοκαιριού, πολύ επιδραστικά και πανάκριβα brands αναγκάστηκαν να κυκλοφορήσουν υποδήματα που θυμίζουν crocs. Προηγήθηκε δηλαδή ένα item που αγάπησε ο κόσμος με προσιτή τιμή το οποίο αντέγραψαν οι επώνυμες φίρμες και όχι το αντίθετο.

Χάιντι Κλουμ

Χάιντι Κλουμ

Μάργκο Ρόμπι

Μάργκο Ρόμπι

Αυτή τη στιγμή στα καταστήματα είναι περιζήτητες οι νέες πλατφόρμες, μεσαίου και μεγάλου ύψους, διευρύνει την απήχησή του το μοντέλο με χοντρό τακούνι ενώ σιγά – σιγά κερδίζουν έδαφος και τα φουτουριστικά πέδιλα. Τα στολίδια που γαντζώνονται επάνω είναι ατέλειωτα.

Χρωματικά, άλλοι επιλέγουν πιο διακριτικούς τόνους, όπως μαύρο, κρεμ, μπορντό και άλλοι στρέφονται στα κίτρινο της μπανάνας, φούξια, ροζ, βεραμάν κλπ Τα prints τύπου γκράφιτι και logo δεν λείπουν από το προσκήνιο. Mην ξεχνάτε πως πρόκειται πάντως για αξεσουάρ με κραυγαλέο χαρακτήρα που επηρεάζει άμεσα το σύνολο μιας εμφάνισης.

 Το «ρεύμα» αφορά άνδρες και γυναίκες. Ακόμα και στο Μιλάνο που το style έχει συγκεκριμένες εμμονές, η νεολαία έχει αντικαταστήσει τα sneakers της καθημερινότητας με Crocs.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View