Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Θα πάμε; Κατέφθασε πάλι Λάνθιμος, πιο σκοτεινός, παράδοξος, μίνιμαλ (όπως παλιά δηλαδή)

Θα πάμε; Κατέφθασε πάλι Λάνθιμος, πιο σκ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ξεκινούν σε Veso Mare και Σινε Κάστρο Ρίου οι «Ιστορίες Καλοσύνης»- τι λένε οι πρώτες κριτικές

Μην περιμένετε κάτι προσιτό και ευανάγνωστο.

Μια τρίπτυχη, υπαρξιακή αλληγορία για την επιβολή της εξουσίας και το χειριστικό σεξ, δίχως το εντυπωσιακό «περιτύλιγμα» των υπερπαραγωγών εποχής είναι οι «Ιστορίες Καλοσύνης» του διάσημου πλέον Ελληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου. Το φιλμ που χάρισε ήδη βραβείο ερμηνείας στις Κάννες στον πρωταγωνιστή Τζέσε Πλέμονς, ξεκινάει να προβάλλεται αυτή την Πέμπτη στα Options Veso Mare και Σινε Καστρο Ρίου.

Σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, ο Λάνθιμος ξαναγυρίζει στο ύφος της πρώιμης εποχής του, τύπου «Κυνόδοντα». Η ταινία είναι σαφώς λιγότερο κατανοητή και «εμπορική», με λίγα λόγια της είναι αδιάφορο να κολακέψει το θεατή. Προτιμάει να τον ξενίσει και να τον ιντριγκάρει με λιτό τρόπο.

Βασική επιρροή ο σεναριογράφος και παλιός συνεργάτης του Λάνθιμου, Ευθύμης Φιλίππου που έχει συνδεθεί με το σκοτεινό και αλλόκοτο σουρεάλ στοιχείο.

Εμμα Στόουν και Μάργκαρετ Κουάλει

Εμμα Στόουν και Μάργκαρετ Κουάλει

Οι κριτικές είναι στην πλειοψηφία τους θετικές (3 και 4 αστέρια) αλλά δεν υπάρχει ο παλλόμενος ενθουσιασμός όπως στο «Poor Things».

Για παράδειγμα στο Variety υπογραμμίζεται πως «ξανασυναντάει τον σεναριογράφο του Κυνόδοντα» και το Deadline κάνει λόγο για ένα έργο «σύνθετο και εφυιές αλλά δύσκολο να παρακολουθήσεις». Στο Rotten Tomatoes είδαμε 4 αστέρια και 81% καλές εντυπώσεις.  

H ταινία ξεκινάει με το eighties hit «Sweetdreams».  Όλα συμβαίνουν στη Νέα Ορλεάνη και τίποτα δεν φαντάζει λαμπερό.

Στην πρώτη ιστορία παρακολουθούμε έναν βασανισμένο, μεσήλικα μάνατζερ ο οποίος υφίσταται ως τρόπο ζωής την ακραία τυραννία του αφεντικού του. Μετά εμφανίζεται ένας αστυνομικός του οποίου η γυναίκα εξαφανίζεται και όταν επιστρέφει είναι αγνώριστη. Στο παιχνίδι μπαίνει και η αναζήτηση του κατάλληλου πνευματικού ηγέτη μιας αίρεσης.

Οι εξελίξεις περιέχουν βία και σαδιστικές σκηνές με ένα τελείως περίεργο χιούμορ. To ΒΒC γράφει στον τίτλο του για μια «σχεδόν αφόρητη σκληρότητα»…

 

 Ειδήσεις Τώρα

Crocs fever: Αλλοι τα λατρεύουν, άλλοι τα μισούν- από «άσχημα», έγιναν cool

Ανοιξε το Dover Street Market Paris, ένας «ναός» του shopping πολύ – πολύ μπροστά

Τα πιο in fashion νύχια του καλοκαιριού - Tα trends από τις κορυφαίες nail experts

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View