Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκατοντάδες οι επισκέπτες στο νέο Δημαρχείο- Τι τους συγκινεί και τι θέλουν να μάθουν  

Πάτρα: Εκατοντάδες οι επισκέπτες στο νέο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι μνήμες του κτιρίου «ζωντανεύουν» και μέσα από μία μόνιμη έκθεση που αναπτύσσεται σε κεντρική αίθουσα του 1ου ορόφου

Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στο νέο Δημαρχείο  της Πάτρας που καθημερινά υποδέχεται πολίτες.

Μέχρι τώρα την πόρτα του Δημαρχείου έχουν περάσει εκατοντάδες επισκέπτες ενώ όπως μαθαίνουμε δεν λείπει και η συγκίνηση ειδικά από εκείνους που κάποτε βρίσκονταν στο κτίριο είτε ως εκπαιδευτικοί, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως μικροί μαθητές.  Άλλωστε πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση έχουν αναμνηστικές φωτογραφίες μαθητριών και σπουδαστριών που μπορούν να χαρακτηριστούν ιστορικές καθώς έχουν το «άρωμα» άλλων εποχών ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν εκείνες που προέρχονται από σχολικές εορτές στην ταράτσα  του κτιρίου καθώς έχουν ως φόντο την παλιά Πάτρα.

Μάλιστα στην έκθεση που υπάρχει παρουσιάζεται και η λειτουργία του κτιρίου ως Αρσάκειου σχολείου για 54 ολόκληρα χρόνια εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις πρώτες εμβληματικές διευθύντριες και στη λειτουργία της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας που υπήρξε το πρώτο  τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης από το οποίο αποφοίτησαν πάνω από τρεις χιλιάδες δασκάλες. Το νέο Δημαρχείο εκτός από παλιές Αρσακειάδες, επισκέπτονται και μαθητές σχολείων ενώ και μαθητές από το εξωτερικό που βρίσκονται στην Πάτρα μέσω προγράμματος Erasmus και έχουν έρθει από εξωτερικό.  Όπως πληροφορούμαστε οι περισσότεροι επισκέπτες θέλουν να μάθουν το ρόλο που έπαιξε το κτίριο κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, πώς επιτάχθηκε, πώς έγινε νοσοκομείο. 

Άλλωστε οι μνήμες του κτιρίου «ζωντανεύουν» και μέσα από μία μόνιμη έκθεση που αναπτύσσεται σε κεντρική αίθουσα του 1ου ορόφου.  Η εξιστόρηση γίνεται μέσα από φωτογραφίες, ντοκουμέντα και κείμενα που παρουσιάζονται σε έξι διάχωρα με τη μορφή υπερμεγέθους λευκώματος που εστιάζει σε σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα της μακρόχρονης ιστορικής διαδρομής του, αρχής γενομένης από την απόφαση του Δήμου για την κατασκευή του και την τελετή θεμελίωσής του το 1929.

Να σημειώσουμε ότι οι επισκέψεις στο κτίριο γίνονται από τις 8 το πρωί έως τις 14:00 ενώ την ξενάγηση του κοινού μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να κάνει και ο ίδιος ο Δήμαρχος.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις