Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Από το καλό στο καλύτερο ο Γιάννης - Μάριος Μητρόπουλος- ΦΩΤΟ

Φωτο Ανδρουτσόπουλος

Φωτο Ανδρουτσόπουλος

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Το νέο ταλέντο του πατραϊκού στίβου

Ήταν ο αθλητής που έλαμψε στους πρόσφατους αγώνες «Βασίλης Σεβαστής» που έγιναν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα.

Ο λόγος για τον Γιάννη - Μάριο Μητρόπουλο του Αρίωνα ο οποίος ξεχώρισε στο μήκος με επίδοση 7.05μ. που όχι μόνο είναι όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων, αλλά και ιστορικό Ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών, σπάζοντας το ρεκόρ του Σιούπουλη της Ολυμπιάδας από το 1982!

Ο Γιάννης Μητρόπουλος γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 2007 και έχει ύψος 1.73μ. Ανήκει στην κατηγορία των παίδων (2η και τελευταία χρονιά, από το 2025 θα αγωνίζεται στην εφήβων) και τελειώνει τη Β’ τάξη στο 7ο Λύκειο Πάτρας.

Εχει σαν στόχο την είσοδό του στα ΤΕΦΑΑ, άλλωστε επαγγελματικά θέλει να μείνει στον χώρο, είτε ως αθλητής - είτε ως προπονητής.

Ξεκίνησε τον κλασικό αθλητισμό στον Αρίωνα, πριν από χρόνια με την υπεύθυνη των Ακαδημιών, Κυριακή Αργυροπούλου, και ακολούθησε με προπονητή τον Κωνσταντίνο Μπούσια. Ξεκίνησε από τις ταχύτητες, κάποια στιγμή τυχαία δοκίμασε άλμα στο μήκος κι αυτό ήταν! Εμεινε στο μήκος πετυχαίνοντας σημαντικά πράγματα.

Μεγάλος του φετινός στόχος είναι ένα μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ώστε να σφραγιστεί η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων. Όνειρό του η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα και απώτερος στόχος να κάνει πρωταθλητισμό για πολλά χρόνια, αρκεί να μπορεί να το υποστηρίξει επαγγελματικά.

Ρωτήθηκε τι είναι αυτό που τον κρατάει στον στίβο και απάντησε: «Οι χαρές και η απόλαυση της προπόνησης. Ξεφεύγω από πολλά πράγματα, κάνω αυτό που αγαπώ. Ακόμα και τα ταξίδια στις αποστολές, είναι υπέροχα».

Καλύτερη στιγμή του το χρυσό μετάλλιο στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες το 2022 στο Κόβεντρι της Αγγλίας και στον αντίποδα, χειρότερη στιγμή του η ακύρωσή του με τρία άκυρα στο περσινό διασυλλογικό πρωτάθλημα. Απογοήτευση και στο φετινό πανελλήνιο κλειστού, όπου έμεινε εκτός τελικού. 

Οι χαρές και η απόλαυση της προπόνησης. Ξεφεύγω από πολλά πράγματα, κάνω αυτό που αγαπώ. Ακόμα και τα ταξίδια στις αποστολές, είναι υπέροχα

Θαυμάζει, ασφαλώς, τον Μίλτο Τεντόγλου, τόσο για το ήθος του, όσο και για το ότι δεν αγχώνεται, είναι πάντα ήρεμος, λες και κάνει μια απλή προπόνηση. Εκτός στίβου του αρέσει ο Νεϊμάρ.

Είναι αρνητικός στην επικείμενη αλλαγή κανονισμών του αγωνίσματος με την βαλβίδα, διότι «σημασία έχει η ακρίβεια στη φορά. Με τους νέους κανονισμούς γίνεται πιο εύκολο». Εχει δοκιμάσει και τριπλούν, έχει ρεκόρ 13.70μ. αλλά για την ώρα παραμένει στο μήκος, καθώς το τριπλούν απαιτεί ιδιαίτερη ακρίβεια, δυνατά πόδια γιατί οι τραυματισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο.

Περιμένει πώς και πώς να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κλειστό του Λαδόπουλου με το ταρτάν, αλλά και τον κλιματισμό, ενώ θέλει να δουλέψει στη διαχείριση του άγχους και του φόβου στον αγώνα.

Ευχαρίστησε κλείνοντας την συνέντευξη, την οικογένειά του για την στήριξη, τον Γ.Σ. Αρίων Πάτρας και τον προπονητή του, Κώστα Μπούσια, και πάν’ απ’ όλους, τον Θεό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports