Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Στην Πάτρα την Τετάρτη 5-6 με την "Μαυροδάφνη" της, η συγγραφέας Αλέκα Ζωγράφου

Στην Πάτρα την Τετάρτη 5-6 με την "...
Μαρτάτος Tάκης

Θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση του βιβλιοπωλείου "Γωνιά του βιβλίου" στη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς στις 19.00 το μυθιστόρημα "Μαυροδάφνη" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 19.00 στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», στην οδό Κορίνθου 241, η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της συγγραφέως και δημοσιογράφου Αλέκας Ζωγράφου από τον Ορχομενό της Βοιωτίας.

Ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη είναι «Μαυροδάφνη» και πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο που συνδυάζει ιστορία και μυθοπλασία με μοναδικό τρόπο, και όπως ίσως θα καταλάβατε από τον τίτλο, αφορά στο περίφημο κρασί, την Μαυροδάφνη που εμπνεύστηκε ο Γουσταύος Κλάους και έχει μείνει ως σήμερα ίσως η πιο διάσημη ποικιλία κρασιού της Αχαΐα Κλάους.

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του στην Πάτρα, ο Γουσταύος Κλάους τα έκανε πραγματικότητα. Ο έρωτάς του για τη Δάφνη παράφορος, όμως είχε τραγικό τέλος. Και για να την τιμήσει, έδωσε το όνομά της στο καλύτερο κρασί του, τη Μαυροδάφνη. Ο γάμος του με τη Θωμαή, μία από τις κυρίες της Αυλής της βασίλισσας Αμαλίας, και ο ερχομός της κόρης τους γέμισαν ξανά με φως τη ζωή του. Με πέτρα, λάσπη και τους καλύτερους μάστορες έχτισε τη δική του καστροπολιτεία λίγο έξω από την Πάτρα. Η μικρή Ρηνιώ, που ζούσε εκεί με την οικογένειά της, έγινε αχώριστη φίλη με την κόρη του Γουσταύου, την Αμαλία. Τα χρόνια περνούν, ο Γουσταύος φεύγει από τη ζωή, αλλά πάντα αποτελεί το σημείο αναφοράς στην καστροπολιτεία. Εκεί όπου βρίσκεται για χρόνια κρυμμένο ένα τρομερό μυστικό.

Ένα μυστικό που όταν έρθει στο φως, θα κλυδωνίσει τις σχέσεις και θα δοκιμάσει τις συνειδήσεις. Πόση δύναμη έχει η μετάνοια; Πόσο ακριβό θα αποδειχτεί το αντίτιμο της συγχώρεσης;

Το βιβλίο της Αλέκας Ζωγράφου, όπως τονίζεται, καταφέρνει να περιγράψει με εκπληκτική λεπτομέρεια τον κόσμο της Πάτρας, αποτυπώνοντας την κοινωνική και πολιτισμική δυναμική της εποχής εκείνης. Η Αλέκα Ζωγράφου με τη συγγραφική της δεινότητα δημιουργεί ζωντανές εικόνες, και περιγράφοντας τοπία, ανθρώπους και συναισθήματα, καταφέρνει να καταστήσει τον αναγνώστη μάρτυρα των γεγονότων.

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου και οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, θα μιλήσουν η Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου, δημιουργός της θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας» και δεινή αναγνώστρια και η Μαρία Καραμπούλη-Ευφραιμίδη, Πολιτισμολόγος.

Την εκδήλωση θα δυντονίσει η Ελευθερία Στεργιοπούλου, ραδιοφωνική παραγωγός, παρουσιάστρια πολιτιστικής εκπομπής στο Ράδιο Γάμμα 94 fm.

Η Αλέκα Ζωγράφου έχει γράψει και άλλα βιβλία όπως τα: Αγάπη όπως… Αλμύρα, Άνεργη με Louis Vuitton, Το Τανγκό της Ηλέκτρας, Για Δυο Σμαράγδια, Η κυρά των αγγέλων, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture