Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Μπάιντεν αποκάλυψε σχέδιο τριών φάσεων του Ισραήλ για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Μπάιντεν αποκάλυψε σχέδιο τριών φάσεων...

Τι περιλαμβάνει

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο για τον πόλεμο στη Γάζα, την Παρασκευή (31/5), ότι υπέβαλε νέα πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Χαμάς, μέσω του Κατάρ.

Η συμφωνία, η οποία φέρεται να προτείνεται από το Ισραήλ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων από τη Γάζα.

Όπως μετέδωσε το skynews.gr, o Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους ηγέτες και των δύο πλευρών, Ισραήλ και Χαμάς, να “μην χάσουν αυτή τη στιγμή”.

«Όλοι όσοι θέλουν την ειρήνη τώρα πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους και να εργαστούν για να την κάνουν πραγματικότητα. Είναι καιρός να τελειώσει αυτός ο πόλεμος“, είπε.

Η πρώτη φάση της προτεινόμενης συμφωνίας θα είναι μια κατάπαυση του πυρός διάρκειας έξι εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας το Ισραήλ και η Χαμάς θα διαπραγματευτούν τον οριστικό τερματισμό των μαχών στη Γάζα.

Εάν οι διαπραγματεύσεις διαρκέσουν περισσότερο από έξι εβδομάδες, η κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί για να επιτευχθεί συμφωνία.

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει την παράδοση από τη Χαμάς όλων των εναπομεινάντων ομήρων και την αποχώρηση όλων των δυνάμεων του Ισραήλ από τη Γάζα.

Η τελική φάση θα αφορά ένα «μεγάλο σχέδιο ανοικοδόμησης» των πληγέντων περιοχών στη Γάζα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις