Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Το πρωτότυπο παιχνίδι Φυσικής Αγωγής «Μυαλό σώμα εν τάξει»- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το πρωτότυπο παιχνίδι Φυσικής Αγωγής «Μυ...

Συστήνεται στους εκπαιδευτικούς της Πάτρας και του Αιγίου

Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Φυσικής Αγωγής κ. Μιχάλης Κατσικαδέλης Κατσικαδέλης προσκάλεσε την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαΐου τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής (Φ.Α), Ευθυμία Μυλωνά Μυλωνά, Αθανασία Νικολοπούλου, Μαρία Μπισμπίκη και Ηλιάνα Παπαδημητρίου να παρουσιάσουν στους/στις εκπαιδευτικούς Φ.Α της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών συναντήσεων για την πραγματοποίηση δειγματικών διδασκαλιών στο αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής (Φ.Α), το πρωτότυπο παιχνίδι Φυσικής Αγωγής που δημιούργησαν.

Ο κ. Κατσικαδέλης αναφέρθηκε στα οφέλη του παιχνιδιού και την εναρμόνισή του με τα νέα προγράμματα σπουδών.

Το  καινοτόμο επιτοίχιο παιχνίδι ονομάζεται «ΜΥΑΛΟ ΣΩΜΑ ΕΝ ΤΑΞΕΙ», συμπεριλαμβάνει κινητικές ασκήσεις καθώς επίσης και ερωτήσεις γνώσεων στο αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής. Είναι ένα γρήγορο παιχνίδι που εξασκεί τη φυσική κατάσταση, την αυτοσυγκέντρωση, τη συνεργασία, την αυτενέργεια, την λήψη αποφάσεων, τον συντονισμό, την μη λεκτική επικοινωνία  και το ρυθμό.

Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον διότι κρατά αμείωτη την προσοχή των ασκούμενων με τις διαρκώς εναλλασσόμενες επιλογές του. Κινητικές ασκήσεις σε συνδυασμό με ερωτήσεις ιστορικών γνώσεων αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ερωτήσεων ανατομίας, κανονισμών αθλημάτων, ερωτήσεων διατροφής και μαθηματικών προβλημάτων σε θέματα της Φυσικής Αγωγής, εξασκούν σώμα και ψυχή με διασκεδαστικό τρόπο. Οι ακροβατικές ασκήσεις που συμπεριλαμβάνονται καλλιεργούν την επιδεξιότητα, την συνεργασία και την εμπιστοσύνη  μεταξύ των μελών της ομάδας. Επίσης, οι ασκούμενοι/ες επιλέγουν το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων που θα εκτελέσουν, τον αριθμό των επαναλήψεων της κάθε άσκησης καθώς και τον τρόπο παιξίματός του, ατομικά ή ομαδικά.

Οι εκπαιδευτικοί Φ.Α της Π/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Πάτρας και του Αιγίου έπαιξαν και διασκέδασαν  με το επιτοίχιο παιχνίδι και βιωματικά αντιλήφθηκαν τα οφέλη του.

Το επιτοίχιο παιχνίδι «ΜΥΑΛΟ ΣΩΜΑ ΕΝ ΤΑΞΕΙ» έχει εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) και βρίσκεται αναρτημένο στο ψηφιακό εκπαιδευτικό αποθετήριο Φωτόδεντρο,εδώ:

Το παιχνίδι υπάρχει και σε ebook

Το επιτοίχιο παιχνίδι «ΜΥΑΛΟ ΣΩΜΑ ΕΝ ΤΑΞΕΙ» φιλοξενήθηκε στο Πειραματικό Δημοτικό του Ρίου με Δ/ντη τον κ. Αναστάσιο Δρογγίτη και στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου με Δ/ντρια την κ. Παναγιώτα Δανέλλη και υποστηρίχθηκε από τις  Δ/ντριες κ. Έλενα Μπενετάτου (1ο Δ.Σ Πατρών), κ. Μαίρη Κωστακοπούλου (6ο Δ.Σ Πατρών), κ. Αικατερίνη Σγούρου (Δ.Σ. Λακόπετρας) και τους Δ/ντες, κ. Σωτήρη Στεφανόπουλο (48ο Δ.Σ. Πατρών), κ. Γεώργιο Μπεκιάρη (36ο Δ.Σ.Πατρών) και κ. Γεώργιο Μαρκάκη του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. 

Το ταξίδι του παιχνιδιού ξεκίνησε…

Στο βίντεο που ακολουθεί, το επιτοίχιο παιχνίδι «ΜΥΑΛΟ ΣΩΜΑ ΕΝ ΤΑΞΕΙ», παίζεται από τους αθλητές Πυγμαχίας της Παναχαΐκής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports