Αποτελεί μια εύκολη και γευστική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο
Αυτή η συνταγή για λιγκουίνι με λεμόνι και σκόρδο αποτελεί μια εύκολη και γευστική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο.
H φρεσκάδα του λεμονιού σε συνδυασμό με την αρωματική ένταση του σκόρδου, δημιουργεί ένα πιάτο με πλούσια γεύση και υφή, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις.
Υλικά
225 γραμμάρια λιγκουίνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Ξύσμα λεμονιού για γαρνιτούρα (προαιρετικό)
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε νερό με αλάτι. Ρίξτε τα λιγκουίνι και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο ζεστό ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 1-2 λεπτά.
- Ρίξτε στο τηγάνι τον χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά.
- Μόλις τα λιγκουίνι βράσουν, σουρώστε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με το σκόρδο, το λεμόνι και τον μαϊντανό.
- Ανακατέψτε καλά τα λιγκουίνι με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Αφήστε τα λιγκουίνι να ζεσταθούν για 1-2 λεπτά ακόμα και σερβίρετε αμέσως.
- Πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα και άρωμα.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο σας και άλλα υλικά, όπως τριμμένο τυρί παρμεζάνα, ψιλοκομμένα ντοματίνια ή ψητές πιπεριές.
Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο πιπέρι τσίλι ή νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να αξιοποιήσετε υπολείμματα ψητού κοτόπουλου ή σολομού. Απλά ψιλοκόψτε το ψάρι ή το κοτόπουλο και προσθέστε το στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr