Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευρωεκλογές- Πάτρα: Η διαδικασία σε αριθμούς- Πόσα εκλογικά τμήματα θα στηθούν και πόσοι θα ψηφίσουν

Ευρωεκλογές- Πάτρα: Η διαδικασία σε αριθ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η διαφορά με τις δημοτικές εκλογές

Την εκλογική διαδικασία ενόψει Ευρωεκλογών προετοιμάζει στο κομμάτι που το αναλογεί ο Δήμος Πατρέων με την συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών να συνεχίζεται μέχρι την  τελευταία στιγμή.

Αυτή την φορά, την Κυριακή των εκλογών, στις 9 Ιουνίου, θα λειτουργήσουν στην περιοχή  του Δήμου Πατρέων και των δημοτικών ενοτήτων Βραχνεΐκων, Μεσσάτιδος, Παραλίας και Ρίου 268 εκλογικά τμήματα. Στη Δημοτική ενότητα Βραχνεΐκων θα υπάρχουν 9 τμήματα, στην Μεσσάτιδα 18 τμήματα, στην Παραλία 11 τμήματα, στο Ρίο θα λειτουργήσουν 24 τμήματα ενώ στην υπόλοιπη Πάτρα θα στηθούν κάλπες σε 205 εκλογικά τμήματα. Θα υπάρχει ένα τμήμα ακόμα, στις φυλακές Αγίου Στεφάνου.

Στην περιοχή έχουν καταγραφεί 166.534 εκλογείς με βάση και τις μεταδημοτεύσεις που σημειώθηκαν μέχρι τις 21/2.

Αυτή τη φορά οι σάκοι με το εκλογικό υλικό (ψηφοδέλτια κ.λπ.) δεν συγκεντρώνονται στα Παλαιά Σφαγεία όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές αλλά θα μεταφερθούν από την Περιφέρεια κατευθείαν στα εκλογικά τμήματα, το Σάββατο. Από την προηγούμενη ημέρα, την Παρασκευή, θα έχουν μεταφερθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου στα εκλογικά τμήματα οι κάλπες και τα παραβάν. Την ίδια μέρα σε συνεννόηση με τους δικαστικούς αντιπροσώπους θα αρχίσει να γίνεται και η παράδοση άλλων υλικών για την διαδικασία, όπως τα τάμπλετ κ.λπ.

Από τον Δήμο δόθηκαν, καθώς είναι στην αρμοδιότητα του,  και οι χώροι για να στηθούν εκλογικά περίπτερα στην πλ. Γεωργίου, στα Υψηλά Αλώνια, στην Αγία Σοφία και στην περιοχή Ταραμπούρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις