Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επαφή Κληρονομιάς: H λειτουργία του iPhone που έγινε viral μετά το Maestro

Επαφή Κληρονομιάς: H λειτουργία του iPho...

Πώς λειτουργεί

Επεισόδιο του Maestro σύστησε στο ελληνικό κοινό μια νέα λειτουργία του iPhone, που σχεδόν κανείς δεν γνώριζε πως υπάρχει.
 
H δεύτερη σεζόν του Maestro προβάλλεται αυτή την περίοδο στην τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του MEGA, ωστόσο κάποιοι λίγο πιο βιαστικοί πρόλαβαν και την ολοκλήρωσαν, βλέποντας και τα έξι επεισόδια που κυκλοφόρησαν στο Netflix. Εκεί, λοιπόν, είδαμε επεισόδιο που έχει την ονομασία "Επαφή Κληρονομιάς".

Τι είναι, όμως, αυτή η "Επαφή Κληρονομιάς" που άρχισαν να αναζητούν όλοι μετά την προβολή της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη;

Πρόκειται για τη λειτουργία των iPhones, που είναι γνωστή στα αγγλικά ως Legacy Contact. Είναι με πολύ απλά λόγια μια "ψηφιακή διαθήκη", με τον χρήστη που την έχει ενεργοποιήσει να μπορεί να μεταβιβάσει όλα τα δεδομένα του κινητού του σε κάποιο αρκετά έμπιστο άτομο, αν αυτός πεθάνει.

Μια ψηφιακή επαφή που έχει ορίσει κάποιος χρήστης ως κληρονόμο, μπορεί να έχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού του στο iCloud, τις φωτογραφίες, τα μηνύματα, το email, τις σημειώσεις, τα αρχεία, τις επαφές και τα ημερολόγια.

Για να προσθέσεις μια επαφή κληρονομιάς για το Apple ID σου, χρειάζεσαι μια συσκευή Apple, που διαθέτει iOS 15.2, iPadOS 15.2 ή macOS Monterey 12.1, στην οποία έχεις συνδεθεί με το Apple ID σου και δεύτερον να έχεις ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το Apple ID σου.

Πώς ορίζεις μια επαφή ως Επαφή Κληρονομιάς:

Πηγαίνεις στις Ρυθμίσεις στο iPhone σου και πατάς πάνω στο όνομά σου.
Στη συνέχεια επιλέγεις «Σύνδεση και ασφάλεια» και κατόπιν «Επαφή κληρονομιάς».
Πατάς «Προσθήκη επαφής κληρονομιάς». Εκεί μπορεί να σου ζητηθεί να πραγματοποιήσεις έλεγχο ταυτότητας με το Face ID, το Touch ID ή το συνθηματικό της συσκευής σου.
Όταν προσθέσεις ένα άτομο ως Επαφή Κληρονομιάς, του εκχωρείς κι ένα κλειδί πρόσβασης, το οποίο πρέπει να αποθηκεύσει. Αν και όταν χρειαστεί, η επαφή κληρονόμος θα μεταβεί στη διεύθυνση digital-legacy.apple.com κι εκεί θα συνδεθεί είτε με τον λογαριασμό ου στο iCloud (ή, αν δεν είναι στο iCloud, θα παράσχει κάποια άλλα στοιχεία επικοινωνίας) και θα εισάγει το κλειδί πρόσβασης, βλέποντας όλα τα αρχεία του χρήστη.

 

πηγή gazzetta.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις