Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλαμάτα: «Θέλω να πάει σε δομή γιατί είναι αξιοθαύμαστη», λέει η θετή μητέρα της 29χρονης που ζει σε κλουβιά

Καλαμάτα: «Θέλω να πάει σε δομή γιατί εί...

Οι αρχές φέρονται να γνώριζαν για το δράμα αυτής της οικογένειας

Οι εικόνες από την Καλαμάτα με την 29χρονη που ζει σε αυτοσχέδια κλουβιά προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό και όπως έχει αποκαλυφθεί, οι αρχές φέρονται να γνώριζαν για το δράμα αυτής της οικογένειας από τον Ιούλιο του 2022.

Βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα από την θετή μητέρα του κοριτσιού, η οποία λέει πως οι συνθήκες που ζει η 29χρονη μέσα σε κλουβιά από παλέτες στην Καλαμάτα, είναι μια χαρά.

Μαζί με τον σύζυγο της υιοθέτησαν το κορίτσι όταν ήταν 22 μηνών από ένα ίδρυμα των Αθηνών.

Το κορίτσι με τα χρόνια άρχισε να γίνεται πιο επιθετικό. Έφτανε να παίρνει μέχρι και 25 χάπια την ημέρα.

Από τα 22 της, ζει μέσα σε μία ξύλινη κατασκευή κλειδωμένη με λουκέτο. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων με τη μητέρα να ζητά τη βοήθεια της Πολιτείας για να τη βγάλει σιγά σιγά απ’ έξω.

Το 2022 υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση
Το 2022 μετά από εισαγγελική παρέμβαση είχε γίνει αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας.

«Διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω πρόσωπο ΑΜΕΑ, διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο. Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο αποτροπής επιθετικής συμπεριφοράς του προσώπου και ο αυτοτραυματισμός του», ήταν το πόρισμα της κοινωνικής υπηρεσίας.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, αστυνομικοί επισκέφτηκαν την εν λόγω κατοικία και μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση Ψυχιάτρου του Γ.Ν Καλαμάτας διαπιστώθηκαν τα εξής:

«Είχε εξετασθεί τρείς φορές, το 2022 και είχε διαγνωσθεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση, μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική».

Κι ενώ πριν δύο χρόνια οι αρμόδιες αρχές έκριναν πως δεν έχρηζε νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική, οι εικόνες αυτές ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση με την εισαγγελική παρέμβαση να μοιάζει και πάλι μονόδρομος.

Από το 2017 έχει να βγει από το σπίτι η οικογένεια, με τη γυναίκα να καταγγέλλει πως έχει δημοσιοποιήσει το θέμα από το 2020, ωστόσο κανείς από την Πολιτεία δεν έχει προσφέρει κάποια βοήθεια.

Μέχρι να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα, το κορίτσι αυτό θα ζει μέσα στο κλουβί, θα βγαίνει για λίγες ώρες μέχρι τον κήπο, και εμείς ως κοινωνία θα εθελοτυφλούμε.

«Θέλω να πάει σε δομή»
Η ανάδοχη μητέρα μίλησε στο Live News: «Πάντα είχαμε προβλήματα από τότε που γίναμε ανάδοχοι αλλά ζητούσαμε βοήθεια και δεν είχαμε. Θέλω να πάει σε δομή γιατί το παιδί μου είναι αξιοθαύμαστο και θα πρέπει να βοηθηθεί. Αλλά εξαρτάται την δομή. Δεν είναι φυσιολογικό μια μάνα να φροντίζει το παιδί της και μετά να το κλειδώνει.

Ξέρετε πόσο άσχημα νιώθω εγώ γι΄ αυτό; Το παιδί πάντα πήγαινε στον  γιατρό και ο ψυχίατρος έρχεται. Το κράτος το ξέρει. Το επίδομα που παίρνουμε είναι 313 ευρώ από το ΚΕΠΑ. Αυτό που λένε κλουβί είναι απλά κάγκελα για να μην πέσει το παιδί το βράδυ. Εγώ είμαι πάντα δίπλα, της. Εγώ θέλω να πάει κάπου το παιδί μου, γιατί πρέπει να κάνει εξετάσεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις