Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παρουσίασε το πόθεν έσχες του ο Κασσελάκης – «Καλώ τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο» - ΒΙΝΤΕΟ

Παρουσίασε το πόθεν έσχες του ο Κασσελάκ...

Πώς θα αλλάξει κάτι στην Ελλάδα αν δεν ρωτάμε «πόθεν» σε αυτούς που κυβερνούν, ανέφερε

Την περιουσιακή του κατάσταση παρουσίασε σε γιγαντοοθόνη από τη νέα παραλία Θεσσαλονίκης ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του, το οποίο έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σας καταθέτω σήμερα την πιο βαθιά μου αλήθεια» σημείωσε και κάλεσε το γραφείο του να στείλει το Εxcel με τα εισοδήματά του για το 2023 στο Μαξίμου για να περάσει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκείνος τα δικά του στοιχεία και να τα δημοσιοποιήσει πριν από τις ευρωεκλογές.

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και τον ίδιο και τον σύζυγό του Τάιλερ Μάκμπεθ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, το συνολικό καθαρό εισόδημά του το 2023 ήταν 2.067.139 δολάρια, εκ των οποίων τα 71.367 από ακίνητα.

 Οι καταθέσεις του τον Δεκέμβριο του 2023 ανέρχονταν σε 21.858 δολάρια, είχε τρία ακίνητα, δύο οχήματα και οι δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές του ήταν 1.831.880 δολάρια.
Μετά την προβολή των στοιχείων, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δύο διευκρινίσεις. «Τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ. Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται, δεν σας φταίει σε τίποτα», είπε αναφερόμενος στον σύζυγό του.

«Έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η μία στην αλλοδαπή, που μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024 μόλις ενημερώθηκα ότι ο νόμος δεν μου επιτρέπει να κατέχω εταιρεία στην αλλοδαπή», συμπλήρωσε και δεσμεύθηκε ότι όταν θα έχει τα αναλυτικά στοιχεία από τις αμερικανικές φορολογικές αρχές, θα τα δημοσιοποιήσει.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και εκείνος πριν από τις ευρωεκλογές 2024 τα εισοδήματά του για το 2023. «Ζητώ από το γραφείο του να απαντήσει στο excel που στέλνει τώρα το γραφείο μου και να περάσει τα δικά του στοιχεία. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα προστέθηκαν στη Monopoly των ακινήτων του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητούν επίμονα να υποβάλω πόθεν έσχες, που δεν ήμουν στην Ελλάδα και δεν είχα σχέση με την πολιτική, ενώ το σύστημα δεν λειτουργεί για τους ίδιους. Είναι τόσο απατεώνες και ανίκανοι που δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουμε το πόθεν έσχες μας οι υπόχρεοι», τόνισε.

«Γιατί δεν ανοίγετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα να δηλώσετε κι εσείς στοιχεία του 2022-2023; Είναι επιτελική αχρηστία ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

 

«Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική. Μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατ. κέρδος για τους επενδυτές μου, δηλωμένα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πώς ο κ. Μητσοτάκης έγινε τόσο πλούσιος και απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή; Πού είναι η offshore του στα Νησιά Κέιμαν; Πού είναι το σπίτι του Βολταίρου», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε: «Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών».

Στην ομιλία του, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε αναφορά στη διαδρομή του ίδιου και της οικογένειάς του, εξαπολύοντας σε πολλά σημεία τα βέλη του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Μπήκα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής με το σπαθί μου, όχι επειδή είχα μπαμπά πρωθυπουργό», τόνισε.

«Πέτυχα με τον ιδρώτα μου και το τελευταίο μου δολάρια είναι φορολογημένο σε μία χώρα που αν φοροδιαφύγεις πας φυλακή», υπογράμμισε σε άλλο σημείο. Χαρακτήρισε ντροπιαστικό τον νόμο για το πόθεν έσχες και δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δική μου Αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου, είναι στην ψυχή μου», ανέφερε.

«Δεν ήμουν έτοιμος όταν κατέθεσα υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπήκα στη μάχη με μισά ελληνικά, αλλά με ολόκληρη ψυχή. Εσείς με φτιάξατε, είμαι σάρκα από τη σάρκα σας», τόνισε αρχικά στην ομιλία του.

Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστολογημένο πρόγραμμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για fake news  και επικαλέστηκε το γενικό λογιστήριο του κράτους.

Εάν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από την ΝΔ θα πηγαίναμε, εξήγησε στη συνέχεια και κάλεσε τους πολίτες να πουν «αλαζονεία τέλος» στις ευρωεκλογές.

«Δεν έχω τίποτα να σας κρύψω αλλά εδώ στην Ελλάδα αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως επιδειξιομανία. Δε γεννήθηκα πλούσιος».

«Καλώ τον Πρωθυπουργό να βρει τρόπο να δείξει κι εκείνος το Πόθεν Έσχες του», είπε.

«Κανένας σε αυτό το σάπιο σύστημα δεν τους ρωτάει πόθεν; Οι λύκοι κατηγορούν το πρόβατο» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «καμιά φορά το δίκαιο νικάει». Αναρωτήθηκε πώς θα αλλάξει κάτι στην Ελλάδα αν δεν ρωτάμε «πόθεν» σε αυτούς που κυβερνούν.

Σε ένα χρόνο έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενος στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει αύριο, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε στην ομιλία του: «Αν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη ΝΔ θα τα πηγαίναμε».

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι για να κυβερνήσει το κόμμα όπως θα ήθελε, «να ανατάξουμε τη χώρα από τέτοια λαίλαπα», χρειάζεται ένα πρόγραμμα για κάθε τομέα της ζωής των πολιτών. «Και για αυτό απαιτείται ένας χρόνος πολύ σκληρής δουλειάς», πρόσθεσε. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν ένα «ηχηρό μήνυμα “αλαζονεία τέλος”, για να μην έχουμε 3 χρόνια ασύδοτης μοναρχίας μπροστά μας».

Η αυτοκριτική Κασσελάκη για την εικόνα του
Πριν παρουσιάσει την περιουσιακή κατάστασή του, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στη δημόσια εικόνα του «που δεν είναι πάντα η πραγματική», αναγνωρίζοντας ότι κάποιες φορές συνέβαλε και ο ίδιος σε αυτό.

«Η προπαγάνδα της ΝΔ κατασκεύασε την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν κόπιασε ποτέ, του ήρθαν όλα εύκολα, γιατί μόνο έτσι μπορούν να με καταστήσουν ανώδυνο απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που πραγματικά δεν κόπιασε ποτέ, είναι ζάμπλουτος και τα βρήκε όλα έτοιμα», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιες φορές συνέβαλα κι εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας από υπερπροβολή ή από απειρία να διαχειριστώ τη δημοσιότητα και τον τηλεοπτικό φακό. Στην Αμερική, το να δείχνεις τα σπίτια σου είναι απόλυτη διαφάνεια, εδώ μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε επιδειξιομανία και αυτοπροβολή. Αν αυτό έχει εκλάβει κάποιος, ζητώ συγγνώμη», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις