Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Τα σχολεία κλείνουν, τα summer camps νέας εποχής ξεκινούν - Τα best off της Πάτρας

Τα σχολεία κλείνουν, τα summer camps νέα...

Mιλήσαμε με τις experts Έλενα Καρνάτσου, Ελένη Βασιλοπούλου, Κώννη Κουτσαντώνη, Κοραλία Μαντά

Aναψυχή, χαρά, παιχνίδι, άθληση, μάθηση. Tα summer camps νέας εποχής παροτρύνουν τα παιδιά να γεμίσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με την έλευση του καλοκαιριού. Οι γονείς μπορούν να εμπιστευθούν εγγυημένα προγράμματα δραστηριοτήτων με τη σφραγίδα ειδικών παιδαγωγών, σίγουροι πως τα παιδιά τους δεν θα αγκυλωθούν στο διαδίκτυο. Σας έχουμε τις best off προτάσεις στα μέρη μας!

Αλέα Royal Πάτρας – Ελένη Βασιλοπούλου

Μια εναλλακτική πρόταση για το καλοκαίρι ετοίμασε η ομάδα παιδικών προγραμμάτων Juniorsevents, με επικεφαλής τη δημοσιογράφο Ελένη Βασιλοπούλου, συγγραφέα- σκηνοθέτη παιδικών θεατρικών έργων, στην Αλέα του Royal Theater.

Τα «βλαστάρια μας» θα απολαύσουν μέρες γεμάτες δράσεις και γνώσεις, λίγο πιο έξω από το κέντρο της Πάτρας, μέσα σε έναν άπλετο και πολύχρωμο παιδότοπο.

Όπως μάθαμε, εκτός από τα καθιερωμένα ομαδικά αθλήματα, τα παιχνίδια, τις πίστες survivor, τον κρυμμένο θησαυρό, το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι, αναμένονται έξτρα καινοτομίες.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα μάθουν κανόνες για την καθημερινή τους ασφάλεια με το πρόγραμμα «Stay Safe» και  θα συμμετέχουν σε επίκαιρα και επιμορφωτικά εργαστήρια ανακύκλωσης, αυτοσχεδιασμού, δημιουργικής γραφής, μυθολογίας κ.α.

Όπως μας είπε η κ. Βασιλοπούλου «ειδικά στο εργαστήρι συμπεριφορών, τα παιδιά δουλεύουν την ενσυναίσθηση, η οποία αποτελεί βασικό στάδιο της συναισθηματικής αγωγής και είναι η ικανότητα να βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση των άλλων!».

 

Info:

Αλέα - Royal Patras

Ακτή Δυμαίων 53 - Πάτρα

Τ.: 2611810524

www.royaltheater.gr/summer-camp-2024

Τα σχολεία κλείνουν και το summer camp του Ιππικού Ομίλου ξεκινάει από τις 17 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου και διαρκεί τρεις εβδομάδες.

Σε μια καταπράσινη πλαγιά 12 στρεμμάτων στο Πλατάνι με μοναδικό, πανοραμικό αγνάντεμα και ασύγκριτη αίσθηση διαφυγής και ηρεμίας από την πολύβουη καθημερινότητα, τα παιδιά θα βιώσουν απίστευτες στιγμές.

Όπως μας εξήγησε η υπεύθυνη Έλενα Καρντάτσου «Η προέλευση γίνεται στις 8 το πρωί και τα παιδάκια φεύγουν στις 4 το απόγευμα. Διατίθεται παιδικό πρωινό σε ένα μεγάλο μπουφέ όπου μπορούν να επιλέξουν ότι θέλουν, καθώς και μεσημεριανό αργότερα. Η ιππασία είναι μια δραστηριότητα που πρωταγωνιστεί στο πρόγραμμα και θα κάνουν καθημερινά τα παιδιά. Θα έρχονται σε επαφή με τα άλογα, σε μια ιδανική τοποθεσία. Μια σχέση ωφέλιμη και ξεχωριστή, που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα  ζωής και  υγείας, ακόμα και ατόμων με νοητική, συναισθηματική ή άλλη διαταραχή. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες είναι κεραμική, ρομποτική taekwondo, μαγειρική, καλλιτεχνικά, σκοποβολή, τοξοβολία σκάκι, θεατρικό παιχνίδι».

Δεν ξεχνάμε πως ο Ιππικός Όμιλος Ιδρύθηκε το 2010, με πρωταρχικό σκοπό την ανάδειξη των αθλημάτων της ιππασίας τόσο σε εκπαιδευτικό, όσο και αγωνιστικό επίπεδο. Απασχολεί έμπειρους εκπαιδευτές σε μία γκάμα μαθημάτων, που ανταποκρίνεται σε όλα τα επίπεδα. Διαθέτει δηλαδή παράδοση και εγκαταστάσεις που δεν συναντάμε αλλού.

 

 

Info:

Ιππικός Όμιλος Ρίου

Πλατάνι - Πάτρα

Τ.: 2610433636

www.ippikosriou.gr

Reinvent Education / M.I.N.D Summer Science Camp – Κοραλία Μαντά

Για 11η χρονιά το M.I.N.D Summer Science Camp στο Promitheas Park του Καστελόκαμπου, ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί παιδιά ηλικίας 4-17 ετών.  Υπόσχεται  βιωματικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων, που βασίζεται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και θεωρείται ιδιαίτερα καινοτόμο στο είδος του.

Τα παιδιά για τρεις εβδομάδες, 17 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου, έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους και να γνωρίσουν νέα γνωστικά αντικείμενα χάρη στη χρήση του διεπιστημονικού εργαλείου STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

Κάθε εβδομάδα θα υποδέχονται ομιλητές από τον χώρο των επιστημών και της επιχειρηματικότητας με στόχο να εμπνευστούν, αλλά και απαντήσουν στα ερωτήματά τους.

Επιπλέον, για πρώτη φορά τα παιδιά θα παρακολουθήσουν εργαστήρια τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D Printing) και τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) αναπτύσσοντας τις ψηφιακές δεξιότητες τους και την αλγοριθμική τους σκέψη. Έτσι, θα επιχειρήσουν να δώσουν τις δικές τους λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα του πλανήτη μας, δημιουργώντας τη δική τους επιχειρηματική ιδέα.

Ακόμα, κάθε εβδομάδα οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στα εργαστήρια Ρομποτικής, Κώδικα, Κρυπτογραφίας, Επιχειρηματικότητας (powered by pos4work), Έκφρασης, Public Speaking.  Γνωρίζουν ακόμα τα γιαπωνέζικα Manga μέσα από το σκίτσο,  ή παίζουν Mπάσκετ, κάνουν Τοξοβολία και Muay Thai!

Το κάλεσμα της founder, Κοραλίας Μαντά, απευθύνεται σε «κάθε γονέα που θέλει το παιδί του να αναπτύξει τις δεξιότητές του μέσα από το παιχνίδι, ενισχύοντας την αγάπη του για τη φύση, ώστε το ευ ζην να γίνει τρόπος ζωής». 

 

Info:

Παντανάσσης 34, 1ο όροφος - Πάτρα

T.: 6942919090

E: [email protected][email protected]

www.mindsummercamp.gr

 

Stems & Arts Κ.Δ.Α.Π. «Μικροί Επιστήμονες» - Κώννη Κουτσαντώνη

Το κάλεσμα του Stems & Arts Κ.Δ.Α.Π. «Μικροί Επιστήμονες» του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κουτσαντώνη, έχει οριστεί από τις 17 Ιουνίου έως και 31 Ιουλίου καθημερινά από τις 8π.μ. έως τις 4μ.μ. στο κέντρο της Πάτρας.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που θα τα ενθουσιάσουν και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους. 

Έχουμε και λέμε: Ομαδικά παιχνίδια, ρομποτοκατασκευές, μικροί σεφ, καλλιτεχνικό εργαστήρι, mind challenges, παραμυθοιστορίες, messy play, καθώς και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και αγώνες με τηλεκατευθυνόμενα και παιχνίδια VR, είναι όσα θα τα απασχολούν καθημερινά γεμίζοντάς με ενέργεια, χαρά, γνώσεις και εμπειρίες.

Το Stems & Arts ΚΔΑΠ «Μικροί Επιστήμονες» βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στο κέντρο της Πάτρας, Γούναρη και Κανακάρη – 1ος όροφος,  ώστε να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς μέσα στην πόλη, αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται να βρεθούν στο κέντρο για κάποιες ώρες.

Σύμφωνα με την κ. Κουτσαντώνη, «οι γονέις θα είναι σίγουροι πως τα παιδιά τους θα βρίσκονται σε ασφαλή χώρο, περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά».

Επιπλέον, ο όμιλος διοργανώνει ολιγομελή εντατικά τμήματα για τα παιδιά που έχουν έφεση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, έτσι ώστε να κατορθώσουν να «κερδίσουν» μια ολόκληρη τάξη στα Αγγλικά σε μόλις 6 εβδομάδες (19 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου). «Τα μαθήματα αυτά πραγματοποιούνται σε όλα τα διδακτήρια μας σε 9 σημεία στην πόλη» επισημαίνει η κ. Κουτσαντώνη.

Info:

Stems & Arts - ΚΔΑΠ Μικροί Επιστήμονες

Γούναρη 35 & Κανακάρη, 1ος όροφος - Πάτρα

Τ.: 2610224565

facebook.com/kdapmikroiepistimones

mikroiepistimones.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports