Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγρια πολιτική κόντρα με αφορμή το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη- Τι απαντά ο ίδιος- Γιατί του επιτίθεται η Ν.Δ.

Άγρια πολιτική κόντρα με αφορμή το Πόθεν...

Στο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη αναγράφεται ότι το συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές και ακίνητα ανέρχεται σε 2.067,139.00 εκατομμύρια δολάρια έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2024.

Άγρια πολιτική κόντρα για το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη έχει ξεσπάσει λίγες ημέρες πριν από την προσφυγή στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε πρώτος τα πυρά προς τον Στέφανο Κασσελάκη υπογραμμιζοντας ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από έναν μαθητευόμενο μάγο», ενώ τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει μια εικόνα όπου «το όρια της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής είναι δυσδιάκριτα» και τον κάλεσε να καταθέσει το Πόθεν Έσχες του.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σήκωσε το γάντι που του έριξε ο πρωθυπουργός και σε δύο τεράστιες γιγαντοοθόνες παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα πρόβαλλε σε πίνακα τα εισοδήματα που είχε κατά το 2023 συγκριτικά με εκείνα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 2021.

Στο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη αναγράφεται ότι το συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές και ακίνητα ανέρχεται σε 2.067,139.00 εκατομμύρια δολάρια έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2024. Σημειώνεται ότι στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περιλαμβάνεται και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μάκμπεθ.

Ακολούθως οι καταθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μάκμπεθ ανέρχονται σε 21,858.89 χιλιάδες δολάρια σε πέντε διαφορετικά τραπεζικά ιδρύματα.

Οι δανειακές υποχρεώσεις και οι οφειλές ανέρχονται συνολικά σε 1,831,880.78 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος αφορά δάνειο από την Cross Country Mortgage. Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό αφορά φοιτητικό δάνειο του Τάιλερ Μάκμπεθ.

Οι συμμετοχές σε επιχειρήσεις είναι αυτή στην Osios LLC με μετοχικό κεφάλαιο 500.000 χιλιάδων δολαρίων, στην Pura Vita με 15.000 χιλιάδες ευρώ και συμμετοχή μέσω της Osios στην Tiptree Marine με κεφάλαιο 211,090,00 χιλιάδες δολάρια.

Για αυτήν την περίπτωση ανέφερε κατά την ομιλία του πως «βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος».

Όσον αφορά τα επενδυτικά προϊόντα, έχει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην UBS αξίας 2,681,934.96 εκατ. δολαρίων και μετοχές στην εισηγμένη εταιρεία Interactive Brokers αξίας 358,548,19 χιλιάδων δολαρίων.

Διαθέτει τρία ακίνητα, ένα στις ΗΠΑ αξίας άνω των 2 εκατ. δολαρίων που αποκτήθηκε το 2022. Το δεύτερο είναι στις Σπέτσες, όπου είναι γονικής παροχής από το 1990 αξίας άνω των 300.000 χιλιάδων ευρώ και ένα τρίτο διαμέρισμα που αποκτήθηκε το 2008 αξίας 100.000 χιλιάδων ευρώ.

Τέλος, διαθέτει δύο επιβατικά ΙΧ, που αποκτήθηκαν το 2022 και το 2023. Το πρώτο είναι αξίας άνω των 100.000 χιλιάδων ευρώ και το δεύτερο άνω των 250.000 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνέχεια παρουσίασε και στις οθόνες, κατά την ομιλία του, τα εισοδήματά του το 2023 σε σύγκριση με αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2021, όπως και τις καταθέσεις, δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές, συμμετοχές σε κάθε είδους επιχειρήσεις, επενδυτικά προϊόντα, ακίνητα, οχήματα και θυρίδες.

Μαρινάκης: Αυτό δεν είναι πόθεν έσχες

Για ένα «μονοσέλιδο excel» που δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα και όχι για πόθεν έσχες, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την παρουσίαση της περιουσιακής κατάστασής του, που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

«Αυτό που κατέθεσε – έδειξε και έστειλε στη συνέχεια, δεν είναι πόθεν έσχες. Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας έδειξε, το μονοσέλιδο excel», είπε ο Παύλος Μαρινάκης και συνέχισε «όταν αναφέρεσαι σε δάνεια, πρέπει να εξηγείς τι είναι. Όταν αναφέρεσαι σε έσοδα, πρέπει να αναφέρει από που είναι. Αυτό δεν ήταν πόθεν έσχες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως δήλωσε στην παρουσίαση που έκανε, παρέμενε σε αλλοδαπή εταιρία και αφού εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε μια διαπίστωση την οποία κανείς δεν αμφισβητεί, ότι υπάρχει μια παραβίαση της νομοθεσίας. Έπρεπε να έχει αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρία ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά δήλωσή του πλέον, 31/12/23 τουλάχιστον, παρέμενε σε αλλοδαπή εταιρεία. Αυτό είναι ένα ζήτημα προφανώς που θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, όχι εμάς, αλλά το σημειώνουμε γιατί δε συμβαίνει καθημερινά. Το ποιες διαδικασίες θα κινηθούν από τη Δικαιοσύνη, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις