Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βραχνέικα: Το σχέδιο για την «ασφυξία» στην παραλιακή- «Δεν θα μονοδρομήσουμε. Στα σκαριά άλλα δύο πάρκινγκ»

Βραχνέικα: Το σχέδιο για την «ασφυξία» σ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πρόκειται για έναν δρόμο ιδιαίτερα μικρό και με μεγάλα προβλήματα ο οποίος είναι και διπλής κατεύθυνσης

Τον γρίφο της κυκλοφοριακής ασφυξίας στα Βραχνέικα και συγκεκριμένα στο παραλιακό κομμάτι προσπαθεί να λύσει ο Δήμος Πατρέων.

Πρόκειται για έναν δρόμο ιδιαίτερα μικρό και με μεγάλα προβλήματα ο οποίος είναι και διπλής κατεύθυνσης.

Η μονοδρόμηση ωστόσο είναι ένα σενάριο που δεν εξετάζει Δήμος ο οποίος επικεντρώνεται στο να υπάρχουν μέτρα και χώροι στάθμευσης έτσι ώστε στην παραλία να κινούνται μόνο τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

«Την μονοδρόμηση δεν την εξετάζουμε καθώς δεν υπάρχουν κάθετοι οδοί σε κοντινή απόσταση για να γίνεται από τους οδηγούς κυκλική πορεία. Οπότε δεν μπορεί να γίνει» λέει στο thebest.gr η αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Αναστασία Τογιοπούλου.

Το βάρος λοιπόν δίνεται σε μέτρα κυκλοφορίας και χώρους στάθμευσης. Όπως εξηγεί η κα Τογιοπούλου, «αφού καθαριστεί από την υπηρεσία του Δήμου ο δρόμος θα υπάρξει επικαιροποίηση των κίτρινων διαγραμμίσεων ενώ θα υπάρξει και πρόσθετη σήμανση ενώ η κίτρινη διαγράμμιση θα επεκταθεί και σε δύο κάθετες οδούς.

Λύση τα πάρκινγκ

Και με τρία δωρεάν πάρκινγκ στοχεύει ο Δήμος να «ξαλαφρώσει» την παραλιακή που υποφέρει και από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη στα Βραχνέικα, όπως επεσήμανε η κα Τογιοπούλου έχει καθαριστεί ένας χώρος στην οδό Δεσποτοπούλου έτσι ώστε οι οδηγοί να παρκάρουν δωρεάν. Προς το παρόν δεν έχει τοποθετηθεί σήμανση αλλά θα γίνει σύντομα έτσι ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι. Επιπλέον είναι στα σκαριά διαγωνισμός για μισθώσεις οικοπέδων από τον Δήμο έτσι ώστε να υπάρχουν άλλοι δύο δωρεάν χώροι στάθμευσης. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται στην φάση των οικονομικών προσφορών.

«Θεωρούμε ότι αν τηρηθούν τα κυκλοφοριακά μέτρα, σε συνδυασμό με την ύπαρξη χώρων στάθμευσης, θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα που θα βοηθήσει και τους οδηγούς, και τους πεζούς και τους κατοίκους της περιοχής που θα πάρει μία ανάσα» καταλήγει η κα Τογιοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις