Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς η οικία Σώκαρη θα γίνει «Σπίτι του παιδιού»- Τα βήματα και η αλλαγή στο σκοπό του διαθέτη

Πάτρα: Πώς η οικία Σώκαρη θα γίνει «Σπίτ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σε τελευταίο στάδιο θα πρέπει να γίνουν εργασίες στο κτίριο το οποίο θα πρέπει πλέον να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες

Ένα αίτημα από το υπουργείο δικαιοσύνης αναμένει ο Δήμος Πατρέων έτσι ώστε να μετατραπεί η οικία Σώκαρη σε «Σπίτι του παιδιού».

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα στο κέντρο της Πάτρας, το σπίτι του ζωγράφου Σπύρου Σώκαρη, μια κατοικία ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας για την πόλη, στη διασταύρωση της Παπαφλέσσα με την οδό Κορίνθου. Για πολλά χρόνια το κτίριο παραμένει αναξιοποίητο και «ξεχασμένο».

Πριν λίγες ημέρες ωστόσο  κατά την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Πάτρα, έγινε γνωστό ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να μετατρέψει το κτίριο σε χώρο όπου θα υποδέχεται παιδιά που είναι θύματα βίας ή παιδιά- μάρτυρες περιστατικών βίας προκειμένου να μην δίνουν κατάθεση μέσα σε αστυνομικά τμήματα.

Μετά το αίτημα από το υπουργείο, θα πρέπει το θέμα να περάσει από δημοτικό συμβούλιο ενώ μετά την έγκριση ακολουθεί μία γραφειοκρατική διαδικασία που σχετίζεται με την αλλαγή του σκοπού του διαθέτη. Αυτό είναι σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το πιο γραφειοκρατικό σημείο.  Καθώς ο κληροδότημα προοριζόταν για να λειτουργήσει ως εστία ή χώρο για νέους θα πρέπει η αλλαγή να γίνει με δικαστική απόφαση. Καθώς η χρήση που σχεδιάζεται είναι πολύ κοντά στον αρχικό σκοπό του διαθέτη, αναμένεται η διαδικασία να κυλήσει σύντομα.

Σε τελευταίο στάδιο θα πρέπει να γίνουν εργασίες στο κτίριο το οποίο θα πρέπει πλέον να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις