Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Επιμένει ο μίνι καύσωνας και την Τετάρτη – Η μέρα που θα "καεί" η Δυτική Ελλάδα

Καιρός: Επιμένει ο μίνι καύσωνας και την...

Την Κυριακή των Ευρωεκλογών, την περισσότερη ζέστη την περιμένουμε στην Δυτική Ελλάδα

Μπορεί να βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, ωστόσο η χώρα βίωσε σήμερα θερμοκρασίες «φωτιά», καθώς το νέο κύμα μίνι καύσωνα έχει κάνει ήδη την εισβολή του.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, αύριο, Τετάρτη θα είναι επίσης υψηλές οι θερμοκρασίες μεταξύ 36-38 βαθμών στην Νότια και ΝΑ Ελλάδα. Από την Πέμπτη θα ενισχυθεί το μελτέμι και θα υποχωρήσει ο υδράργυρος.

Την Κυριακή των Ευρωεκλογών, την περισσότερη ζέστη την περιμένουμε στην Δυτική Ελλάδα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 34-36 βαθμούς, ενώ στην Ανατολική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς. Στην Αττική το θερμόμετρο θα είναι κοντά στους 33-34 βαθμούς.

Υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 32- 36 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα, στα ανατολικά στους 37 – 38 βαθμούς, στους 32 – 36 στα βόρεια ηπειρωτικά και 34 – 39 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική θα σημειωθεί ηλιοφάνεια καθόλη την διάρκεια της Τετάρτης. Η θερμοκρασία στους 25 – 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία στους 20 – 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη θα αρχίσουν να υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες και την Παρασκευή θα ενισχυθεί ο βοριάς, κι έτσι θα ενισχυθεί περαιτέρω η αποκλιμάκωση της θερμικής εισβολής.

Πότε υποχωρεί το κύμα ζέστης
Η μετεωρολόγος, Νικολέτα Ζιακοπουλούλου, τόνισε ότι την Πέμπτη έρχεται βοριάς στο Αιγαίο που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές. Πάντως τη νέα εβδομάδα περιμένουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας με αισθητή ζέστη.

«Αλλού αύρα κι αλλού λάβρα»
Όταν άλλαξαν σήμερα κατεύθυνση οι άνεμοι ο υδράργυρος «εκτοξεύτηκε» στην Καλαμάτα από τους 31 στους 37 βαθμούς Κελσίου, αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του για τον καιρό.

«Αλλού αύρα (27.9 ℃) κι αλλού λάβρα (38.2 ℃). Αξίζει να παρατηρήσετε στη δεύτερη κάρτα, πόσο γρήγορα ανέβηκε η θερμοκρασία στη Καλαμάτα ( 37℃), όταν ο άνεμος γύρισε σε ΒΔ!», γράφει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις