Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας: 35 ασθενείς σε ράντζα κατέκλυσαν Επείγοντα και Παθολογική

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας: 35 ασθ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Σε ασφυκτική πίεση το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, στο οποίο πραγματικά εισρέουν ασθενείς κατακλύζοντας το Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) και δημιουργώντας το αδιαχώρητο στην Παθολογική Κλινική στην οποία ως γνωστόν υπάγεται η πλειονότης των ειδικοτήτων.

Το φαινόμενο χαρακτηρίζουν μέλη του ιατρικού κύκλου σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη», ως κατάσταση που προσομοιάζει με την εποχή της Covid 19 σε επίπεδο προσέλευσης αλλά και συσσώρευσης ασθενών στα Επείγοντα.

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις των διευθυντών των Κλινικών και της Διευθύντριας των Επειγόντων με την Διοίκηση του Νοσοκομείου με αντικείμενο την εξεύρεση επίλυσης του προβλήματος.

Ήδη στο Τμήμα Επειγόντων σε δύο μέρες εφημερίας προσήλθαν άνω των 400 ασθενών, 89 εκ των οποίων για εισαγωγή ενώ υπήρχαν προχθές τριάντα πέντε επικουρικές κλίνες (ράντζα) με ασθενείς που περιμένουν εισαγωγή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από όλες τις πλευρές αλλά σταδιακά εισάγονται.

φωτογραφία εφημεριδα "Γνώμη"

φωτογραφία εφημεριδα "Γνώμη"

 

Δ. Μπάκος: «Η όντως δύσκολη κατάσταση βαίνει αποκλιμακούμενη»
Ο Διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτριος Μπάκος, ερωτηθείς από τη «Γ» σε ποιο σημείο βρίσκεται το πρόβλημα και αν θα υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση, επιβεβαιώνει την όντως μεγάλη προσέλευση και κυρίως τον αυξημένο αριθμό εισαγωγών με αποτέλεσμα την αναγκαιότητα χρήσης επικουρικών κλινών, πλην δηλώνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε σταδιακή αποκλιμάκωση.

«Είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίσαμε μια δύσκολη κατάσταση αυτό το Σαββατοκύριακο με αυξημένο αριθμό περιστατικών που προσήλθαν στο ΠΓΝΠ, 89 εκ των οποίων έχρηζαν εισαγωγής. Είναι αλήθεια ότι λόγω του αυξημένου όγκου των προς νοσηλεία ασθενών χρειάστηκαν κάποιοι ασθενείς να παραμείνουν στα Επείγοντα σε επικουρικές κλίνες. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις των διευθυντών των Κλινικών και της Διευθύντριας των Επειγόντων για την εξεύρεση βέλτιστης λύσης ενώ ταυτόχρονα η Διοίκηση έδωσε εντολές για ενίσχυση του ΤΕΠ με κατάλληλο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από άλλα τμήματα του Νοσοκομείου. Η κατάσταση βαίνει προς αποκλιμάκωση καθότι μεταφέρονται σταδιακά οι ασθενείς από τις επικουρικές κλίνες του ΤΕΠ στις αντίστοιχες με την πάθηση του κάθε ασθενούς κλινικές. Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω την κατανόηση των ασθενών για την όποια ταλαιπωρία υπέστησαν και θέλω να γνωρίζουν ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο όγκο ασθενών και να δέχεται πάντα θα είναι ανοικτό και έτοιμο να παρέχει την πρέπουσα νοσηλεία σε όλους».

Μ. Μαραγκός: «Κάνουμε τα πάντα για την αρμόζουσα παροχή νοσηλείας»
Η «Γ» απευθύνθηκε στον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, Καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας Μάρκο Μαραγκό με ερώτημα: ποια και κατά πόσο διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση. Εξαιρετικά φειδωλός ο Καθηγητής Μαραγκός συνέπτυξε το όλο πρόβλημα σε δυο φράσεις: «Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να προσφέρουμε την αρμόζουσα νοσηλεία στους προσερχόμενους ασθενείς. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όπως έχει αποδείξει υπερβαίνει εαυτόν στην εκτέλεση του χρέους προς τους ασθενείς».

*Εφημερίδα "Γνώμη"/Τέτα Γιάνναρου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις