Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το αθόρυβο, οικονομικό και οικολογικό λεωφορείο υδρογόνου, ήρθε στην Πάτρα και μας πήγε βόλτα- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Το αθόρυβο, οικονομικό και οικολογικό λε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Επίσημη παρουσίαση του λεωφορείου υδρογόνου στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ στην Πάτρα

Το υδρογόνο εισέρχεται αργά αλλά σταθερά στη ζωή μας και πλέον το συναντάμε και στον ενεργειακό μετασχηματισμό των αστικών μεταφορών, με ένα λεωφορείο να "δείχνει τον δρόμο" και στην Πάτρα.

Η συνέντευξη τύπου - ημερίδα που συνδιοργανώθηκε εκτός των άλλων από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της Coral Gas, θυγατρικής του Ομίλου Motor Oil, της Hellenic Hydrogen και του ευρωπαϊκού έργου TRIĒRĒS (κοιλάδα υδρογόνου μικρής κλίμακας) είχε σαν στόχο την ενημέρωση και των πατρινών για τις εξελίξεις στον χώρο της πράσινης ενέργειας και της χρήσης της στην καθημερινότητά μας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ A.E. και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 3ο JIVE Roadshow το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, της καθαρής ενέργειας και του πράσινου υδρογόνου. Η υφυπουργός μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου μίλησε με θέρμη για την έλευση του υδρογόνου και την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτό είναι το υπερσύγχρονο λεωφορείο υδρογόνου

Αναφορικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών στον τομέα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, η  κα Αλεξοπούλου τόνισε πως «τα τελευταία τέσσερα χρόνια γίνονται στοχευμένα βήματα για την αναβάθμισή τους».

Εκτός των άλλων και ο οικοδεσπότης της παρουσίασης του νέου σύγχρονου αστικού λεωφορείου που κινείται με υδρογόνο, Παναγιώτης Αναστασόπουλος, επισήμανε τα οφέλη της υδρογονοκίνησης και επίσης το πλάνο του νέου λιμανιού της Πάτρας να μειώσει με κάθε τρόπο το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται στο λιμάνι.

Το 3ο JIVE Roadshow πραγματοποιείται από τις 17 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου 2024 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη την Αθήνα και την Πάτρα. Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς να δουν από κοντά την καθημερινή λειτουργία ενός αστικού λεωφορείου, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά υδρογόνο για τη μετακίνησή του, να αντληθούν στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία, την κατανάλωση και τον ανεφοδιασμό του και να ενημερωθεί το κοινό για τα οφέλη από τη χρήση του υδρογόνου ως μορφή καθαρής ενέργειας για τις αστικές μεταφορές.

Ξεναγηθήκαμε στο σύγχρονο λεωφορείο υδρογόνου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις