Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκίδα: «Είμαστε ράκος, μας κατέστρεψε» – Η «συγγνώμη» από τον πατέρα και τον παππού του καθ’ ομολογίαν δράστη

Χαλκίδα: «Είμαστε ράκος, μας κατέστρεψε»...

«Σκεφτόταν να αυτοκτονήσει»

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 63χρονης, στη Χαλκίδα.

Ο 39χρονος συνελήφθη αρκετές ημέρες μετά το έγκλημα και όλο αυτό το διάστημα έπαιζε θέατρο στην κόρη της 63χρονης, με την οποία ήταν φίλοι από παιδιά. Μάλιστα, πήγε και στην κηδεία της γυναίκας, προκειμένου να συμπαρασταθεί στην φίλη του.

Η κόρη του θύματος είχε πει στον κατηγορούμενο ότι η μητέρα της μαζεύει χρήματα σε ένα κουτί καφέ. Στο παρελθόν, μάλιστα, του είχε δώσει χρήματα από αυτό το κουτί για να τα ανταλλάξει με χαρτονομίσματα. Ο κατηγορούμενος πίστευε ότι θα ήταν εύκολο να εισέλθει στο σπίτι της 63χρονης, τις ώρες που η φίλη του ήταν στη δουλειά και να κλέψει τις οικονομίες της γυναίκας για να ικανοποιήσει τον εθισμό του στον τζόγο. Ωστόσο, η γυναίκα τον αντιλήφθηκε και την μαχαίρωσε πέντε φορές στον αυχένα, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Ο πατέρας, ο παππούς και ο θείος του καθ’ ομολογίαν δράστη μίλησαν συγκλονισμένοι στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα ότι έχει κάνει αυτό. Δεν μπορώ με τίποτα. Κανένας δεν μπορεί να το πιστέψει», λέει αρχικά ο πατέρας του 39χρονου.

 Σε ερώτηση για το πότε έμαθε ότι ο γιος του δολοφόνησε την 63χρονη, είπε «με πήραν τηλέφωνο από ένα κανάλι. Μόλις άκουσα αυτό παίρνω τηλέφωνο την γυναίκα μου, έλα τον πιάσανε αυτόν και τον έχουν στην Ασφάλεια. Ένας 37χρονος είναι. Λέω πότε ήρθε εκεί; Λέει στις 2.30, έφαγε και πήγε σπίτι να κοιμηθεί».

Το έγκλημα στην Χαλκίδα το είδα στις ειδήσεις, λέει στη συνέχεια και προσθέτει: «Την άλλη μέρα με παίρνει τηλέφωνο η γυναίκα μου, μου λέει ξέρεις ποια σκοτώσανε; Λέω ποια; Τη μάνα της Νάντιας. Λέω, τι λες ρε; Ήταν κολλητοί. Χρόνια πολλά, από 15 χρονών. Εγώ μίλαγα στο τηλέφωνο, η μητέρα μου τον έβλεπε. Ήταν ανήσυχος. Λέω, λεφτά σου ζήτησε; Μου λέει, όχι. Πάντα αυτός στο τέλος του μηνός ζήταγε λεφτά. 20 ευρώ, 50 ευρώ, 100 ευρώ. Του έδινε η γυναίκα μου».

Ο πατέρας τονίζει πως ο γιος του δεν είναι χρήστης ουσιών, «αλλά είχε ένα πάθος παλιά με τον τζόγο και το ξανάρχισε πάλι. Αυτός είχε κολλήσει. Καβγαδίσαμε γιατί έλεγε δεν μου φτάνουν για το ενοίκιο. Πάρε 50 ευρώ, πάρε 100 ευρώ. Είχε κανένα 5μηνο-6μηνο, 2 με 3 κατοστάρικα. Του λέω κόψε τον τζόγο, μου λέει δεν παίζω. Σίγουρα; Ναι. Αυτός έλεγε ότι το σταμάτησε, δεν σταμάτησε. Παλιά του είχε δώσει η γυναίκα μου ένα μεγάλο ποσό και τσακωθήκαμε άγρια. Τώρα τελευταία όχι».

«Δεν μπορώ ούτε να ξαπλώσω, ούτε να φάω, τίποτα. Είμαι ένας ράκος. Δεν το πιστεύω ακόμα ότι το έκανε. Ήταν εργατικότατος, φιλότιμος», λέει ο πατέρας του δράστη. Για την σχέση του 39χρονου με την κόρη του θύματος, είπε: «έκαναν κολλητή παρέα, καλύτερα από αδέλφια».

Όπως λέει, δεν έχει νόημα να ζητήσει συγγνώμη, γιατί η 63χρονη δεν γυρίζει πίσω. «Τι να ζητήσω συγγνώμη; Να την γυρίσω την γυναίκα πίσω. Ζητάω συγγνώμη, τι έγινε; Το καλύτερο παιδί, πώς γύρισε το μυαλό του δεν ξέρω» είπε και κατέληξε: «Είμαστε ράκος, μας κατέστρεψε».

«Λύγισε» ο παππούς του καθ’ ομολογίαν δράστη
Ο παππούς του καθ’ ομολογίαν δράστη «λύγισε» στην τηλεοπτική κάμερα. Συντετριμμένος, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 63χρονης και τονίζει πως δεν μπορεί να πιστέψει πώς ο εγγονός του έφτασε σε αυτήν την πράξη.

«Δεν είμαι καλά. Με αυτό που έγινε δεν είμαι καθόλου καλά», λέει ο παππούς κλαίγοντας. «Ήμασταν οικογένεια που μας χαίρονταν όλος ο κόσμος, ήσυχοι, τώρα πώς παρουσιάστηκε αυτό το πράγμα. Μας ήρθε έτσι ένας κεραυνός. Συγγνώμη στην οικογένεια», προσθέτει ο ίδιος.

«Δεν πειράξαμε κανέναν, δεν μας πείραξε κανένας, ήμασταν ήσυχοι. Αυτό που παρουσιάστηκε μας χάλασε τα πάντα, τι να πω», συμπλήρωσε ο παππούς.

Δηλώσεις στην ίδια εκπομπή έκανε και ο θείος του 39χρονου: «Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε κι εμείς αυτό που έχει γίνει. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Αυτό το παιδί, έχω την εντύπωση ούτε κι αυτός θα έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Τα έχουμε χαμένα. Πολύ καλή οικογένεια, πολύ καλά άτομα. Να του μιλάς και να κοκκινίζει. Το παιδί ήρθε το Πάσχα με την μητέρα του πάνω, ψήσανε, καθίσανε. Πρόβλημα κανένα, τίποτα».

Όπως λέει ο θείος, δεν είχε γίνει ποτέ καταγγελία σε βάρος του 39χρονου. «Όποιος έχει ακούσει ότι έγινε αυτό το πράγμα, δεν μπορεί να το πιστέψει», καταλήγει.

«Σκεφτόταν να αυτοκτονήσει»
Ο δικηγόρος της οικογένειας του δράστη της Χαλκίδας, Βασίλης Βαλιάνος είπε από την πλευρά του ότι «βλέπω έναν άνθρωπο μετανιωμένο, σε παρακαλώ βγες και πες ότι ζητάω συγγνώμη. Είχε μία εσωτερική πάλη, όταν συνελήφθη λυτρώθηκε».

Ο δικηγόρος του 39χρονου υποστηρίζει ότι «δεν ήθελε να δολοφονήσει άνθρωπο. Λόγω του ότι ήταν εθισμένος και είχε βρεθεί σε αδιέξοδο, είχε εστιάσει να αφαιρέσει ένα χρηματικό ποσό». Ανέφερε, δε, ότι «αυτό που σκεφτόταν ήταν να αυτοκτονήσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις