Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Αχιλλέας Γιώτης: Η μεγάλη των τερματοφυλάκων του ΝΟΠ, σχολή!

Αχιλλέας Γιώτης: Η μεγάλη των τερματοφυλ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Συνέντευξη

Ένα νέο παιδί φιλοδοξεί να συνεχίσει την λαμπρή προϊστορία που έχει ο ΝΟΠ στη θέση με το Νο 1, τους τερματοφύλακες δηλαδή!

Ο λόγος για τον Αχιλλέα Γιώτη, τον νεαρό τερματοφύλακα της εφηβικής ομάδας, που ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα του ΝΟΠ!

Γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 2008, έχει ύψος 1.82μ. και είναι μαθητής της Α’ τάξης του Πειραματικού Λυκείου. Επιμελέστατος μαθητής, έχει χαράξει πορεία ήδη για τις σπουδές που θα ακολουθήσει: Ιατρική Σχολή με ειδίκευση στην Ογκολογία.

Εχει έναν μεγαλύτερο κατά δύο χρόνια αδελφό, τον επίσης τερματοφύλακα του ΝΟΠ, Αλκη και ήδη συμπληρώνει επτά χρόνια στις πισίνες. Ξεκίνησε πόλο το 2017 στον ΝΟΠ, ως αμυντικός, ενώ πολύ γρήγορα καθιερώθηκε -από τυχαίο γεγονός- ως τερματοφύλακας. Πρώτος προπονητής του ο Μιχάλης Μπαρτζελάς και ακολούθησαν οι Σπύρος Μπουλουγουράς, Βασίλης Λαμπάτος και ο Γιώργος Ντόσκας.

Εχει αγωνιστεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του ΝΟΠ (μίνι παίδων, παίδων, εφήβων και νέων) έχοντας πανηγυρίσει δύο μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα με την μίνι παίδων (2021) και την παίδων (2023). Φέτος αγωνίζεται στην εφηβική, όπου σε λίγο καιρό θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στην τελική φάση!

Παράλληλα είναι μέλος της Εθνικής ομάδας παίδων που θα αγωνιστεί σε λίγες ημέρες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη Μάλτα, με προφανή στόχο: «Πάμε να το πάρουμε!».

 

Πάμε να το πάρουμε

Θα ήθελε να κάνει πρωταθλητισμό για πολύ καιρό, τούτο όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο θα του το επιτρέπουν οι λοιπές υποχρεώσεις και προτεραιότητες. Θα ήθελε πριν εγκαταλείψει τις πισίνες να έχει πετύχει μια μεγάλη διάκριση με την Εθνική ανδρών.

Αναγνωρίζει το γεγονός πως το πόλο και ο αθλητισμός διαμόρφωσαν προς το καλύτερο τον χαρακτήρα του, τον έκαναν πιο συνεπή, πιο υπεύθυνο. Κι ο ίδιος το γνωρίζει και συνεχίζει με μεγαλύτερη προσήλωση την καθημερινή πολύμοχθη προετοιμασία του, γιατί μόνο έτσι θα πετύχει τους στόχους του, να φτάσει κάπου ψηλά με το γαλανόλευκο σκουφάκι.

 

Καλύτερη στιγμή του ήταν αναμφίβολα οι τελικοί στα ηλικιακά πρωταθλήματα με τον ΝΟΠ, ενώ κατέληξε με ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τέσσερις προπονητές για όλα όσα μέχρι στιγμής του πρόσφεραν!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports