Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest Εκλογές ΗΠΑ 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλου με μανιτάρια και ντομάτες

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Ένα γευστικό και εντυπωσιακό πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση

Συνταγή - Αυτό το νόστιμο γεύμα περιλαμβάνει τρυφερά σνίτσελ κοτόπουλου περιχυμένα με μια πλούσια και κρεμώδη σάλτσα, εμπλουτισμένη με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες με έντονη γεύση.

Ένα γευστικό και εντυπωσιακό πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά

Για το σνίτσελ:

 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες

Για το σνίτσελ:

  • Χτυπήστε ελαφρά τα στήθη κοτόπουλου με ένα σφυρί κουζίνας για να τα λεπτύνετε. Αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.
  • Ρίξτε το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά σε τρία ξεχωριστά πιάτα. Βουτήξτε κάθε στήθος κοτόπουλου στο αλεύρι, έπειτα στα αυγά και τέλος στη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλύψετε καλά όλες τις πλευρές.
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα στήθη κοτόπουλου και τηγανίστε τα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
  • Αποσύρετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Για τη σάλτσα:

  • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά.
  • Ρίξτε τις λιαστές ντομάτες και την κρέμα γάλακτος στο κατσαρολάκι. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
  • Σιγοβράστε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life