Μια υγιεινή και χορταστική επιλογή
Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της παρμεζάνας με την υφή και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει η κινόα, δημιουργώντας μια δροσιστική και χορταστική σαλάτα.
Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα άλλα λαχανικά, όπως αγγούρι, πιπεριά ή κρεμμύδι.
Υλικά
1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια νερό
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1/2 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
1/4 φλιτζανιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4 φλιτζανιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένο
Επιπλέον παρμεζάνα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Ξεπλύνετε καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε την κινόα και το νερό. Φέρτε το νερό σε βρασμό, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και η κινόα να μαλακώσει. Αφήστε την κινόα να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε την κρύα κινόα, τη φέτα, την τριμμένη παρμεζάνα, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως, γαρνίροντας με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.
Συμβουλές:
Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως μοτσαρέλα ή χαλούμι.
Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα ψητά καρύδια ή σπόρους για έξτρα υφή και γεύση.
Η σαλάτα με κινόα και παρμεζάνα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr