Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: «Ο δάσκαλος είχε μόνο λεκτική αντιπαράθεση με την μαθήτρια», λέει ο δικηγόρος του- Στις 4 Ιουλίου η δίκη του

Αίγιο: «Ο δάσκαλος είχε μόνο λεκτική αντ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους

Στις 4 Ιουλίου θα δικαστεί ο δάσκαλος που πέρασε τη διαδικασία αυτοφώρου μετά από καταγγελία μητέρας μαθήτριας, στο αστυνομικό τμήμα Αιγιάλειας, ότι χτύπησε την κόρη της.

Προς το παρόν αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Όλα ξεκίνησαν σε μία σχολική εκδρομή. Η μαθήτρια της Δ’ δημοτικού σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας δέχθηκε σφαλιάρα από το δάσκαλο ο οποίος πρώτα την επέπληξε επειδή άκουγε τραπ μουσική με υβριστικο στίχο.

Ωστόσο όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του δασκάλου, Γιώργος Μπέσκος, μιλώντας στο thebest.gr, υπήρξε μόνο λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του δασκάλου και της μαθήτριας. Ο ίδιος μάλιστα τονίζει ότι η μητέρα δεν δέχθηκε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση ενώ άλλοι μαθητές και συνοδοί- δάσκαλοι που ήταν αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν, σύμφωνα με τον κ. Μπέσκο, ότι ο δάσκαλος δεν χτύπησε την μαθήτρια.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο κ. Μπέσκος, «όταν ο δάσκαλος εξήγησε στην μαθήτρια ότι δεν αρμόζει σε ένα παιδί της ηλικίας της να τραγουδάει στίχους με υβριστικό περιεχόμενο και να διασκευάζει μάλιστα χρησιμοποιώντας άσχημες λέξεις, εκείνη απάντησε ότι θα κάνει ό,τι θέλει. “Θα το πω στον πατέρα μου και θα δεις του είπε χαρακτηρισρικά”. Υπήρξε στη συνέχεια μόνο λεκτική αντιπαράθεση. Αυτό το επιβεβαιώνουν και άλλοι συνοδοί αλλά και μαθητές που ρωτήθηκαν για το συμβάν και από ειδικό ψυχολόγο», σχολιάζει ο δικηγόρος.

Όπως εξηγεί, «η μητέρα έκανε μήνυση και υποστήριξε ότι ο δάσκαλος χαστούκισε το παιδί, όμως δεν δέχθηκε να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση. Τέτοια σημάδια μένουν για τρεις μέρες. Μία τέτοια εξέταση θα έριχνε φως, όμως την αρνήθηκε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις όπου γονείς κάνουν αντίστοιχες καταγγελίες σε βάρος δασκάλων.  «Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που έχουν μπει στο αρχείο. Οι γονείς θεωρούν ότι το παιδί τους έχει πάντα δίκιο κάνοντας μηνύσεις στηρίζοντας στην ουσία αποκυήματα της φαντασίας των παιδιών τους» καταλήγει ο κ. Μπέσκος.

Να σημειώσουμε ότι ο δάσκαλος έχει κάνει μήνυση από την πλευρά του στον πατέρα της μαθήτριας για εξύβριση. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις