Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έξω από το Δημαρχείο την Τρίτη οι επιχειρηματίες της εστίασης- Ο «πόλεμος» του τραπεζοκαθίσματος- Τι ζητούν

Πάτρα: Έξω από το Δημαρχείο την Τρίτη οι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η τοποθέτηση στους χώρους έξω από τα μαγαζιά που ανήκουν στο Δήμο είναι θέμα συζήτησης εδώ και πολλά χρόνια.

Αναστατωμένος είναι ο χώρος της εστίασης με την απόφαση του δημάρχου να μην προχωρήσει σε νέα κανονιστική για την τοποθέτηση και τις αποστάσεις των τραπεζοκαθιμάτων.

Αυτή η τοποθέτηση στους χώρους έξω από τα μαγαζιά που ανήκουν στο Δήμο είναι θέμα συζήτησης εδώ και πολλά χρόνια.

Μέχρι σήμερα ισχύει η κανονιστική  που δημιουργήθηκε το 1994 και τροποποιήθηκε το 2017. Την περίοδο της πανδημίας λόγω των μέτρων είχε δοθεί στους επιχειρηματίες η δυνατότητα να «απλώσουν» περισσότερο τα τραπέζια και τις καρέκλες ενώ μετά τη λήξη της πανδημίας ο δήμαρχος είχε δώσει μία παράταση και για το 2023. Πλέον οι επιχειρηματίες που  θα πρέπει να «μαζευτούν», ζητούν νέα κανονιστική ή έστω τροποποίηση της παλιάς.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Τάκης Ματθαιόπουλος, γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, «εδώ και 7 χρόνια ζητάμε από τον δήμαρχο να αλλάξει αύτη η κανονιστική που είναι αναχρονιστική και δεν έχει λάβει υπόψιν της τις αλλαγές που έχουν γίνει στην πόλη από το 1994, όπως είναι οι πεζόδρομοι και οι στοές. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφέρει πως όλοι θα πρέπει να έχουν καρέκλες του σκηνοθέτη αντί για πλαστικές. Σε εκείνη την κανονιστική η Πάτρα είναι χωρισμένη σε πιάτσες, άλλα ισχύουν για τα Υψηλά Αλώνια άλλα για την Ηφαίστου και την Ρήγα Φεραίου».

Ο κλάδος ζητά την τροποποίηση- αν όχι την αλλαγή- θέλοντας να είναι νόμιμοι όλοι οι επιχειρηματίες και να πληρώνουν αυτά που χρειάζεται προκειμένου να έχουν τα τραπεζοκαθίσματά τους έξω από τα καταστήματά τους.  «Υπάρχουν ελάχιστοι που δημιούργησαν πρόβλημα στην διέλευση των πεζών καθώς δεν ήταν νόμιμοι στην τοποθέτηση. Όλη η εστίαση πληρώνει την συμπεριφορά κάποιων κακών συναδέλφων. Δεν θέλουμε να είμαστε παράνομοι ούτε να υπάρχει ατιμωρησία για όσους είναι παράνομοι. Θέλουμε να ληφθεί υπόψιν η σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ισχύει στην πόλη» λέει ο κ. Ματθαιόπουλος.

Πλέον οι καταστηματάρχες θα ζητήσουν από την αντιπολίτευση να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ενώ θα ζητήσουν και συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Επιπλέον ο κλάδος σχεδιάζει μία ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο, την Τρίτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις