Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Το …ευλογημένο για τους φίλους του Ολυμπιακού γήπεδο της Αγιασοφιάς

Eurokinissi

Eurokinissi

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ευτυχία για τις ανεπανάληπτες στιγμές που δεν έζησε 80 χρόνια στο Καραϊσκάκη και είκοσι στο ΟΑΚΑ

Ειπώθηκαν και γράφηκαν πάρα πολλά με αφορμή την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό, του πρώτου ευρωπαϊκού συλλογικού τροπαίου σε επίπεδο ανδρών, ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες του Παναθηναϊκού πριν από μισό αιώνα, στο Πρωταθλητριών και λίγους μήνες μετά στο Διηπειρωτικό.

Απασχόλησε πολλούς και για πολύ, το ότι ο τελικός έγινε στο καινούριο όσο και υπέροχο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Opap Arena, «Αγιασοφιά» όπως καθιερώθηκε.

Πέρα από τα πειράγματα και την καζούρα, που πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια, υπάρχει μια πραγματικότητα: Κανείς από τους είκοσι σχεδόν χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου ΔΕΝ πρόκειται να ξεχάσει εκείνο το τρίωρο. Οσες φορές κι αν ξαναπάει στο γήπεδο, ή απλά περάσει απ’ έξω, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανατριχιάσει ενθυμούμενος τα όσα έζησε το βράδυ της 29ης Μαΐου, της ημέρας δηλαδή που πάντα ο Ελληνισμός θα θρηνεί την άλωση της Πόλης.

Για πάντα λοιπόν εκείνες οι ανεπανάληπτες ποδοσφαιρικές στιγμές θα είναι χαραγμένες στη μνήμη του, πάντα θα βουρκώνει βλέποντας ξανά και ξανά τα στιγμιότυπα, όσο κι αν δεν το εκφράζει δημοσίως, η καρδούλα του το ξέρει πόσο λατρεμένο, πόσο ευλογημένο, πόσο «ιερά χώματα» είναι πια τα μέρη της Αγιασοφιάς. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός δοξάστηκε, εκεί όπου ο Ολυμπιακός τίμησε εαυτόν με τη πρόσκληση του Γιαννάκη και το στεφάνι για τον Μιχάλη, εκεί όπου είδαμε το πρωτοφανές για τις νυν μέρες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τον πρόεδρο της ΠΑΕ να ευχαριστεί τον ομόλογό του (ορκισένοι εχθροί) της ΑΕΚ για την άριστη φιλοξενία.

Και κάτι ακόμα. Ο Παναθηναϊκός το 1971 όταν έπαιξε στον Διηπειρωτικό, επέλεξε για εμπορικούς λόγους το Καραϊσκάκη. Ο πρώτος ευρωτελικός του Ολυμπιακού έμελλε να διεξαχθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ. Προφανώς ο επόμενος ευρωπαϊκός τελικός που θα γίνει στην Ελλάδα θα είναι ή στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ή στο νέο γήπεδο του Παναθηναικού στον Βοτανικό, όποιο ολοκληρωθεί πρώτο. Και ίσως συνεχιστεί αυτή η παράδοση και να δούμε αγωνιζόμενες σε Τούμπα ή Βοτανικό, τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports