Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Παλικάρι ο Ολυμπιακός 9-6 τη Νόβι Μπέογκραντ, 3ος στην Ευρώπη!

Παλικάρι ο Ολυμπιακός 9-6 τη Νόβι Μπέογκ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ακόμα μία διάκριση για τους «ερυθρολεύκους»

Με το καλύτερο τρόπο έκλεισε την χρονιά ο Ολυμπιακός. Το σύνολο του Χέρβο Κόλιανι κατέκτησε την τρίτη θέση στην Ευρώπη καθώς επικράτησαν με 9-6 της Νόβι Μπέογκραντ στο μικρό τελικό του Final 4 του LEN Champions League που πραγματοποιείται στη Μάλτα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επέβαλαν το ρυθμό από το ξεκίνημα και με εξαιρετική άμυνα στο παίκτη λιγότερο έφτασαν στην άνετη επικράτηση κόντρα στους Σέρβους των Άγγελο Βλαχόπουλο και Δημήτρη Σκουμπάκη που αγωνίστηκαν χωρίς τον τιμωρημένο Φίλιπ Φιλίποβιτς που δέχθηκε κόκκινη κάρτα στον ημιτελικό κόντρα στη Φερεντσβάρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τους Μάρκο Μπίγιατς και Μάρτον Βάμος με το σκουφάκι του Ολυμπιακού στο Πόλο. Ο Κροάτης τερματοφύλακας μέτρησε δέκα αποκρούσεις και ο Ούγγρος περιφερειακός πέτυχε δύο τέρματα, ενώ πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γιάννης Φουντούλης με τρία γκολ.

Ολυμπιακός – Νόβι Μπέογκραντ 9-6

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός απώλεσε την πρώτη επίθεση στο παίκτη παραπάνω καθώς ο Ντομποζάνοφ απέκρουσε το σουτ του Γιάννη Φουντούλη μετά την κερδισμένη ποινή του Μάρτον Βάμος από τον Τσουκ στη περιφέρεια. Στη συνέχεια οι Σέρβοι δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς άνοιξε το σκορ στη κόντρα μετά από ασίστ του Νίκου Γκίλλα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έβγαλαν νέα εξαιρετική άμυνα στο λιγότερο. Στο 4:01 ο Δημήτρης Νικολαΐδης κέρδισε αποβολή από τον Δημήτρη Σκουμπάκη, ενώ ο Τάκης Δήμου έκανε το 2-0 μετά από υπόδειξη του VAR καθώς οι διαιτητές δεν είχαν μετρήσει το καθαρό τέρμα στη κανονική ροή του αγώνα. Οι παίκτες του Χέρβο Κόλιανιν με τρομερή άμυνα στο παίκτη λιγότερο δεν άφησαν τους Σέρβους να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Παρόλα αυτά η Νόβι μείωσε σε 2-1 χάρη σε τέρμα του Ντράσοβιτς από τη περιφέρεια μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες στο παραπάνω. Στο 1:31 ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς απάντησε άμεσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και έκανε το 3-1 μετά από προσπάθεια του Λούκα Λόντσαρ. Στα 18 δευτερόλεπτα ο Άντρο Μπούσλιε με φοβερή άμυνα έκλεψε τη μπάλα και ο Νίκος Γκίλλας στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου έγραψε το 4-1 με δυνατό σουτ από τη περιφέρεια.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός απώλεσε την πρώτη επίθεση με το σουτ του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά να απομακρύνει ο Ντομποσάνοφ σε κόρνερ, ενώ οι Σέρβοι βγήκαν σε κόντρα και κέρδισαν πέναλτι που χρεώθηκε ο Τάκης Δήμου. Την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε εύστοχα ο Τσουκ. Στο 6:33 η Νόβι κέρδισαν νέο πέναλτι που χρεώθηκε ο Μάρτον Βάμος και μετουσίωσε σε γκολ και πάλι ο Τσουκ για το 4-3. Στη συνέχεια οι διαιτητές χρέωσαν με βούλιαγμα τον Δημήτρη Νικολαΐδη, ενώ ο Μάρκο Μπίγιατς απέκρουσε το σουτ του Δημήτρη Σκουμπάκη. Στο 5:23 ο Γιάννης Φουντούλης με πανέμορφο σουτ από τη θέση 3 νίκησε τον Ντομποσάνοφ που είδε την μπάλα να σκάσει στο νερό και να καταλήγει στη αριστερή γωνία του. Η ελληνική ομάδα έβγαλε νέα άμυνα στο παίκτη λιγότερο αναγκάζοντας τους Σέρβους σε χαμηλά ποσοστά σ’ αυτό το τομέα. Στο 4:29 ο Μάρτον Βάμος έκανε το 6-3 στο διπλό παραπάνω και ποινές που δέχθηκαν οι Δημήτρης Σκουμπάκης και Πέρκοβιτς. Στο 4:03 ο Γιάννης Φουντούλης με απίστευτο εξάμετρο διεύρυνε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (7-3), ενώ στο 2:03 το σουτ του Άγγελου Βλαχόπουλου βρήκε στα μπλοκ και κατέληξε άουτ. Στα 55 δευτερόλεπτα οι Σέρβοι μείωσαν σε 7-4 χάρη στο δυνατό σουτ του Μαρτίνοβιτς από τη περιφέρεια. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Μάρκο Μπίγιατς απέκρουσε το σουτ του Λούκιτς διατηρώντας σταθερή διαφορά ασφαλείας για τον Ολυμπιακό που ήταν εξαιρετικός στο παίκτη λιγότερο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο το παιχνίδι «άναψε » περισσότερο καθώς δυνάμωσαν οι άμυνες και οι προσπάθειες των παικτών ήταν βεβιασμένες και άσχημες επιλογές. Στο 5:02 ο Μάρκο Μπίγιατς απέκρουσε το σουτ του Πέρκοβιτς στο παραπάνω που έφτασαν αισίως στο 0/9 (!) αλλά παράλληλα μετρούν δύο εύστοχα πέναλτι σε ισάριθμες προσπάθειες. Στο 4:37 ο Χέρβο Κόλιανιν κάλεσε τάιμ άουτ καθώς ο Ολυμπιακός κέρδισε ποινή και ο Μάρτον Βάμος με δυνατό σουτ έκανε το 8-4 με αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 3:50 ο Γιάκσιτς στο παίκτη παραπάνω έκανε το 8-5 και έσπασε το ρόδι με αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ελληνική ομάδα έχασε ευκαιρία στο παραπάνω, όμως το σουτ του Μπούσλιε απέκρουσε ο Ντομποσάνοφ, ενώ στα 50 δευτερόλεπτα ο Δημήτρης Σκουμπάκης χρεώθηκε με ποινή πάνω στο Λούκα Λόντσαρ. Στα 39 δευτερόλεπτα ο Γιάννης Φουντούλης απώλεσε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα και ο Ζίβκο Γκότσιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Στα 14 δευτερόλεπτα ο Νίκος Γκίλλας μπλόκαρε το σουτ του Άγγελου Βλαχόπουλου, ενώ στο φινάλε του οκταλέπτου ο Ντε Μικέλις απέκρουσε την προσπάθεια του Τάκη Δήμου.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου ο Μάρκο Μπίγιατς με δύο συνεχόμενες αποκρούσεις σε σουτ του Τσουκ διατήρησε ανέπαφη την εστία του, ενώ οι Σέρβοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία από το δοκάρι με αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 5:32 ο Δημήτρης Νικολαΐδης κέρδισε το πέναλτι από τον Γιάκσιτς μετά από εξαιρετική πάσα του Τάκη Δήμου. Ο Γιάννης Φουντούλης ευστόχησε και έκανε το 9-5 που έφτασε στα τρία προσωπικά τέρματα. Στο 5:13 ο Λούκα Λόντσαρ χρεώθηκε με ποινή, όμως το σουτ του Πιγέτλοβιτς βρήκε στο δοκάρι. Στο 4:29 ο Ζίβκο Γκότσιτς δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, ενώ το γυριστό του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά δεν βρήκε στόχο. Οι παίκτες του Χέρβο Κόλιανιν έβγαλαν νέα άμυνα στο λιγότερο και δεν επέτρεψαν στους Σέρβους να σκοράρουν με αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 2:57 ο Κροάτης τεχνικός κάλεσε τάιμ άουτ, όμως δεν εκδηλώθηκε η επίθεση όπως σχεδιάστηκε. Στο 1:43 ο Ζίβκο Γκότσιτς κάλεσε τάιμ άουτ μετά από ποινή του Μάρτον Βάμος, όμως χάθηκε η επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα. Στα 33 δευτερόλεπτα ο Άγγελος Βλαχόπουλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-3, 1-1, 1-1

Ολυμπιακός (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου Τ. 1, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Ζερδεβάς

Νόβι Μπέογκραντ (Ζίβκο Γκότσιτς): Ντομποσάνοφ, Μαρτίνοβιτς 1, Σκουμπάκης, Γκρανάδος, Τσουκ 2, Πιγέτλοβιτς, Ντράσοβιτς 1, Γιάκσιτς 1, Πέρκοβιτς, Ραντούλοβιτς, Λούκιτς, Βλαχόπουλος 1, Ντε Μικέλις

ΠΗΓΗ

ΘΡΥΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

- Η ποδοσφαιρική Κ19 είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα παίξει σε δύο μήνες στον τελικό του Διηπειρωτικού!

- Η ανδρική ομάδα πόλο αγωνίστηκε στο Final Four του Champions League πόλο (5-7/6 στην Μάλτα) και κατέκτησε την 3η θέση!

- Το γυναικείο πόλο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

- Η ποδοσφαιρική ομάδα κατέκτησε το Conferense League μετά από 19 αγώνες (12 νίκες - 2 ισοπαλίες - 5 ήττες).

- Η ομάδα μπάσκετ έπαιξε στο final 4 της Ευρωλίγκα όπου τερμάτισε στην 3η θέση με 26 νικες - 15 ηττες στη σεζόν!

- Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο EHF European Cup χάνοντας στα πέναλτι έχοντας θριαμβευτική πορεία όλη τη χρονιά με 10 νίκες - 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

- Αποκλείστηκε πιο νωρίς η ομάδα βόλει (κάτοχος ευρωτροπαίου πέρυσι), έχοντας φτάσει κι αυτή στους "8" (Αποκλείστηκε στους 32 το γυναικείο μπάσκετ και στους «16» το γυναικείο βόλεϊ).

Επτά ομάδες του ίδιου συλλόγου σε οκτώ προημιτελικές -τουλάχιστον- της Ευρώπης, με δύο ήδη τρόπαια σε μια σεζόν δεν έχει προηγούμενο!

* Έχει πάρει 2 τρόπαια, έχασε 7 και διεκδικεί ακόμα 1!

* Με την κατάκτηση του Conference League, μάλιστα, οι Πειραιώτες έγραψαν ιστορία. Ο λόγος; Πλέον, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι οι μόνοι και κορυφαίοι σύλλογοι στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν κατακτήσει από 1 ευρωπαϊκό τρόπαιο στα 4 μεγάλα ομαδικό σπορ, σε επίπεδο ανδρών. Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πόλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports