Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Απόστολος Λύτρας
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 92-86: Μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα οι Πειραιώτες

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 92-86: Μία νίκη...

Το 2-0 στη σειρά των τελικών του Basket League έκανε ο Ολυμπιακός

Το 2-0 στη σειρά των τελικών του Basket League έκανε ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε του Παναθηναϊκού με 92-86 στο ΣΕΦ και βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Basket League και πλέον βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός καλείται, αρχής γενομένης από το ΟΑΚΑ τη Δευτέρα, να κάνει μία επική ανατροπή, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, διαφορετικά οι Πειραιώτες θα σηκώσουν όλους τους εγχώριους τίτλους και τη φετινή σεζόν.

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αϊζέια Κάναν, Νικόλα Μιλουτίνοβ ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, που έπαιξε σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, στηρίχθηκε από τον κόσμο του και βρίσκεται κοντά στον τρίτο τίτλο της χρονιάς μετά από το Super Cup και το Κύπελλο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τιμώρησε τα λάθη των αντιπάλων της, ήταν συνολικά ανώτερη και δίκαιη νικήτρια.

Κώστας Σλούκας και Ματίας Λεσόρ ήταν οι δύο που προσπάθησαν περισσότερο για τον Παναθηναϊκό, το βράδυ που ο Κέντρικ Ναν ήταν και πάλι πολύ άστοχος και αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ. Ο Εργκίν Αταμάν (αποβλήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι) πήγε σε μία ιδιαίτερη πεντάδα στο ξεκίνημα, είδε την ομάδα του να κάνει καλό πρώτο μέρος, αλλά και κακή τρίτη περίοδο που έκρινε το σαραντάλεπτο.

 Αποτελέσματα και πρόγραμμα της σειράς
Game 1: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 84-89
Game 2: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 92-86
Game 3: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 10/6 στις 21:15
Game 4: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 12/6 στις 21:15 (αν χρειαστεί)
Game 5: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 14/6 στις 21:15 (αν χρειαστεί)
Ο MVP
Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αϊζέια Κάναν και Νικόλα Μιλουτίνοβ ήταν σε καταπληκτική βραδιά και δίκαια μοιράζονται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Ίσως ο Σέρβος να το αξίζει λίγο περισσότερο, καθώς κυριάρχησε και πάλι στις δύο ρακέτες, έφθειρε τους αντιπάλους του και έκανε και πάλι τη διαφορά με τον Μουστάφα Φαλ ανήμπορο να βοηθήσει. Κι ο Κάναν, βέβαια, έβαλε το σουτ από τη γωνία για το 82-74 στο 37'. Κι ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν καταπληκτικός. Άρα θα το μοιραστούν θέλουν δεν θέλουν.

Ο αδύναμος κρίκος
Ο Ντίνος Μήτογλου έχασε τη θέση του στην αρχική πεντάδα, έπαιξε κάτι λιγότερο από 13 λεπτά και είχε μόλις δύο πόντους από 1/3 σουτ. Δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν
0-8 οι ποντοι από τα λάθη του αντιπάλου στην πρώτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται και τα τρία λάθη των γηπεδούχων. Στο ημίχρονο και οι δύο είχαν εκτελέσει 28 σουτ. Και οι δύο είχαν από 14 ριμπάουντ (10-4), σε ένα πραγματικά πολύ ισορροπημένο εικοσάλεπτο. Στο τέλος της βραδιάς ο Ολυμπιακός είχε βρει 23 πόντους από τα λάθη των φιλοξενούμενων, που έκλεισαν το ματς με 53% στα συνολικά σουτ, με 42 (έναντι 26) πόντων στη ρακέτα, αλλά και πάλι ηττημένοι.

Ο αγώνας
Με Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Μιλουτίνοβ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, με Σλούκα, Ναν, Παπαπετρου, Ερνανγκόμεθ, Μπαλτσερόφσκι ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι στηρίχθηκαν στον ηγέτη τους και προηγήθηκαν με έξι (2-8), οι Πειραιώτες πηραν δύο μακρινά σουτ από τους φόργουορντ τους για την ισοπαλία. Η ειδικών συνθηκών πεντάδα του Παναθηναϊκού ίσως και να μπέρδεψε τους γηπεδούχους, οι δύο ομάδες απέφυγαν τα εύκολα λάθη, ο Σλούκας έβαλε τρίποντο για το 17-24 στο 9' και έφτασε τους οκτώ πόντους, όμως ο Αταμάν περίμενε κάτι περισσότερο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports